Kingsley Ehizibue verkast naar 1. FC Köln

| 31-05-2019

Kingsley Ehizibue verlaat PEC Zwolle om zijn loopbaan voort te zetten bij het Duitse 1. FC Köln. De 24-jarige rechtsback tekent bij de promovendus een contract voor vier seizoenen. “Ik ben PEC Zwolle ontzettend dankbaar voor alles wat deze club voor mij heeft betekend”, reageert Ehizibue. Over de hoogte van de transfersom is niets bekend.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ehizibue begon met voetballen in Stadshagen, bij CSV ’28. Vanuit daar maakte hij de overstap naar de PEC Zwolle Voetbalacademie. Op 19-jarige leeftijd maakte Ehizibue zijn debuut voor PEC Zwolle, in de derde ronde van de KNVB Beker tegen HHC Hardenberg. Ehizibue kwam daarna tot een totaal van 135 officiële wedstrijden in het shirt van PEC Zwolle, waarin hij negen keer scoorde. “Ik voelde me altijd heel erg gesteund door alle mensen binnen de club en onze fantastische supporters. Mijn debuut tegen HHC Hardenberg zal ik nooit vergeten, net als mijn eerste doelpunt. Nu is het tijd om mijn grenzen te verleggen”, meldt Ehizibue.

Zijn nieuwe werkgever, 1. FC Köln, promoveerde onlangs naar de Bundesliga. “Ik heb een goed gevoel bij 1. FC Köln en heb zin in het nieuwe seizoen, maar zal PEC Zwolle ook zeker gaan missen. Eén ding is zeker; ik zal deze club voor altijd in mijn hart meedragen”, stelt de verdediger. Scheidend technisch directeur Gerard Nijkamp weet dat PEC niet alleen een goede voetballer kwijtraakt. “Vanaf dag één was Kingsley zeer betrokken bij de club en ook erg geliefd bij de supporters. Met recht een jongen van de club. Maar ook jongens van de club hebben een doel voor ogen. Voor Kingsley gaat nu een nieuw avontuur beginnen in een prachtige competitie.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws