Kim Oostdijk opent vijfde Frion Sportdag

| 05-06-2012

Frion organiseert donderdag 7 juni, in samenwerking met SportService Zwolle, De Twijn, De Pelikaan, Landstede en Windesheim, de vijfde Frion Sportdag. De dag, dit keer met als thema de Olympische Spelen, wordt op spectaculaire wijze geopend door Kim Oostdijk. Kim is ambassadeur van de Cruyff Foundation. Daarnaast heeft ze op de Special Olympics in Shanghai gouden en bronzen medailles gewonnen met paardrijden en gymmen. Het hoogtepunt van de opening is het overdragen van het ‘Olympisch vuur’.

Tijdens de Frion Sportdag kunnen mensen met een beperking ervaren dat een sport beoefenen mogelijk is. Het doel is hen te stimuleren om te gaan sporten, ongeacht hun beperking. De sportdag biedt een gevarieerd sportaanbod en er is voor iedereen wat te doen. Nieuw dit jaar is een speciaal sportplein voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Op dit plein staat de beleving centraal. De organisatie verwacht donderdag ongeveer 600 sportieve deelnemers. Deze deelnemers worden begeleid door zo’n 160 vrijwilligers. Zonder hen zou en de financiële steun van een groot aantal sponsoren zou deze dag niet mogelijk zijn. Kijk voor meer info op www.frionsportdag.nl.

SportService Zwolle, Sportpark De Pelikaan, De Twijn, Hogeschool Windesheim, Landstede, Frion, G-sporten, Frion Sportdag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws