Kickboksclinics voor mensen met een beperking

| 05-02-2019

Kick voor Sport organiseert in samenwerking met Tabonon, Iedereen Actief en SportService Zwolle een pilot met kickboksclinics voor mensen met een beperking. Op drie vrijdagen in maart kunnen belangstellenden vanaf 5 jaar kennismaken met de sport.

Jeugd van 5 tot en met 16 jaar is welkom voor kennismakingsclinics en dat geldt ook voor jongeren/volwassenen van 16 jaar en ouder. “Ik kan me voorstellen dat er veel mensen met een beperking zijn die denken dat kickboksen voor hen niet mogelijk is. Het tegendeel is waar en daar zetten we ons met elkaar voor in. Daar ben ik best wel trots op”, vertelt Loes Boetes, regiocoach van Iedereen Actief en SportService Zwolle. De clinics zijn voor mensen met een beperking, zowel verstandelijk als lichamelijk, visueel, auditief, psychisch en gedragsmatig. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan conditie, snelheid, lenigheid, kracht, controle, explosiviteit en mentaliteit.

“Voor deze doelgroepen kan vechtsport een grote meerwaarde bieden in het dagelijks leven. Ze worden getraind in weerbaarheid, het vergoot hun zelfvertrouwen en ze participeren in een groep. Daarnaast levert het een bijdrage in fit worden, zowel fysiek als mentaal”, weet Boetes. Ook Hanieh Kamran van Tabonon is blij met de uitbreiding van het sportaanbod. “Tabonon staat voor ‘vechtsport is voor iedereen’. Door middel van deze clinics laten we ook zien dat deze sport voor iedereen toegankelijk is. Ik ben heel blij dat we met deze samenwerking ook deze doelgroep kunnen bereiken.”

De clinics in Zwolle zijn op de vrijdagen 1 maart, 8 maart en 15 maart bij Tabonon. De jeugd van 5 tot en met 16 jaar komt in actie van 16.30 tot 17.30 uur en de overige deelnemers zijn van 18.45 tot 20.00 uur welkom. Aanmelden kan via de site van SportService Zwolle.

SportService Zwolle, Kickboksen, Vechtsporten, Tabonon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws