‘Kick-off’ prooi voor Regio Zwolle Volley

| 08-09-2016

Regio Zwolle Volleybal is woensdagavond het nieuwe seizoen officieel begonnen. Tijdens een speciale kick-off avond werden de speelsters en begeleiding voorgesteld aan de sponsoren, waarna het team oefende tegen Eurosped. In een moeizaam duel wisten de Zwolse dames de avond te bekronen met een 3-1 overwinning. “Ik vond het niet leuk om te zien”, zegt trainer Redbad Strikwerda.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De coach zag een matig Regio Zwolle Volleybal, dat toch won van de bekerhouder. “Het was van beide kanten een hele slechte wedstrijd, met een hele hoge foutenlast. Dit was het bodemniveau ten opzichte van de rest van onze voorbereiding. Maar het was ook wel interessant, omdat er hard voor gewerkt moest worden”, vindt Strikwerda, die zag dat zijn ploeg tot tweemaal toe van een dikke achtstand terugkwam. “Daar zitten goede acties van jezelf tussen, maar de tegenstander laat ook dingen liggen. Wij hebben echter ook dingen laten liggen, dus dat kun je weer tegen elkaar wegstrepen. Je speelt alle wedstrijden om te winnen en dat hebben wij gedaan.”

In Eurosped trof Regio Zwolle Volleybal de bekerwinnaar van afgelopen seizoen. Die formatie gaat als enige Nederlandse damesploeg Europa in en daar wint het Zwolse damesteam toch van. “Het zegt dat wij vanavond beter waren. Zij eindigden vorig jaar hoger en wonnen de beker, maar de teams zijn enorm veranderd. Daar kun je niet zo heel veel aan ophangen”, is Strikwerda realistisch. De Zwolse vrouwen hebben nog even om de puntjes op de i te zetten. De competitie start pas op zaterdag 8 oktober.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl
Volleybal, Redbad Strikwerda, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws