Kick-off PEC kicks ASS een groot succes

| 02-05-2017

De kick-off van ‘PEC kicks ASS’, een nieuw project van PEC Zwolle United en Stichting Empower, is een groot succes geworden. Afgelopen week kwamen de kinderen voor het eerst bij elkaar om op Sportcampus de Pelikaan een speciale voetbaltraining te volgen. “Ik vond het hartstikke leuk en ik kom volgende week weer hoor”, roept één van de deelnemers na afloop.

© Theo Smits
© Theo Smits

Wanneer de eerste kinderen binnen komen in het clubhuis van Sportcampus de Pelikaan, is het eerst nog even de kat uit de boom kijken. Menigeen blijft nog dicht bij papa of mama in de buurt. Het is ook niet niks, een voetbaltraining voor kinderen met autisme. Het is best spannend, voetballen als je verder bijna niemand kent. Vooral als je ook nog eens een PEC Zwolle-shirt krijgt uitgereikt door de spelers Danny Holla en Wouter Marinus. Maar liefst dertig kinderen doen mee aan de eerste training. “Dit is geweldig. Ik had niet verwacht dat we met zo veel kinderen konden starten. Het merendeel is nieuw en dat is prachtig om te zien”, zegt Wilco Voulon, directeur van Stichting Empower.

Onder deskundige leiding van de trainers van Empower gaan de kinderen al snel helemaal op in de training. Deze trainers weten hoe ze om moeten gaan met kinderen met ASS; een autisme spectrum stoornis. Er staan zes trainers voor de groep, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Het valt in de smaak, zoveel moge duidelijk zijn. “Dit geeft wel aan dat hier vraag naar is. Door deze kinderen structuur te bieden en te leren hoe ze samen kunnen sporten, hopen we dat ze uiteindelijk door kunnen stromen naar een reguliere voetbalvereniging”, laat Voulon weten. De wekelijkse voetbaltraining vindt plaats op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur op De Pelikaan. Voor meer informatie of aanmelden kun je een mail sturen naar peczwolleunitedno@spmstichtingempower.nl.

© Theo Smits
Voetbal, PEC Zwolle United, Stichting Empower, PEC Zwolle, Sportcampus de Pelikaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws