Kevin Woldberg net niet over 4,72 meter

| 08-02-2010

Na de fraaie zilveren verspringmedaille van Annelies Fortuin op zaterdag, is er op het NK indoor in Omnisport Apeldoorn zondag geen medaille bijgekomen voor AV PEC 1910 uit Zwolle. Polsstokhoogspringer Kevin Woldberg was op de tweede dag met een zevende plaats de best geklasseerde PEC’er.

Na een geslaagde poging op 4,52 meter kreeg Kevin meteen een hoogte van 4,72 meter voor zijn kiezen. Op een NK is er geen tussenweg. Bij zijn tweede sprong had hij hoogte genoeg, maar het omslagpunt lag helaas net niet boven de lat. Annelies Fortuin zorgde zondag voor een tweede finaleplaats. Na haar zilveren vertesprong van zaterdag stond de hink-stap-sprong vooral in het teken van genieten. Met een pr-afstand van 11,26 meter en de achtste plaats stemde ook dit onderdeel tot tevredenheid.

Martijn van Calker scoorde een derde top-acht klassering. Hij besloot het hoogspringen met een achtste plaats (1,95 meter). Frank Koopmans was zaterdag niet ongeschonden uit de strijd gekomen en staakte zondag de strijd bij het verspringen na twee mislukte pogingen.

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Annelies Fortuin, AA Drink NK Indoor, Kevin Woldberg

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws