Kevin Bleeker wil ware kwaliteiten tonen

| 06-09-2018

Na een verblijf van vijf jaar in Amerika en een enkel jaar in Spanje keerde Kevin Bleeker in de zomer van 2017 terug in Nederland bij New Heroes Den Bosch. Door blessureleed kwamen zijn verwachtingen daar het afgelopen seizoen niet uit. Een kerngezonde Bleeker wil nu in Zwolle bij Landstede Basketbal zijn ware kwaliteiten tonen.

© André Rump

In juni bezocht de boomlange Bleeker voor het eerst het Theater van de Sport. Zijn aanwezigheid bleef niet onopgemerkt, omdat op dat moment de slotbarbecue met de fans plaatsvond. In een gesprek met de Zwolse basketbalstaf bleek al snel dat beide partijen het goed met elkaar konden vinden. “Ik ben een center, maar ik ben wel een ander type speler dan Noah Dahlman. Zo kan ik ook op de power forward-positie terecht vanwege mijn afstandsschot. Hier bij Landstede Basketbal speelt de center ook van buiten de bucket. Er is meer afwisseling. Het is een spel dat beter bij mij past.”

Kevin Bleeker wil graag laten zien wat hij in zijn mars heeft. “Als je kijkt hoe centers hier uit de verf komen, dan heb ik daar heel veel vertrouwen in. Nick Oudendag heeft zijn carrière hier weer opgepakt en speelt nu bij het Nederlands team. Noah Dahlman - toch niet één van de allerlangsten - is als center verkozen in het All Star team.” Bleeker is ook met een taak naar Zwolle gehaald. Hij weet dat hij zal worden ingezet om de eigen ring beter te bewaken, om tegenstanders af te blokken en om meer rebounds te pakken.

© André Rump

“In Spanje heb ik veel geleerd van oudere spelers. Geleerd hoe te zien en te denken vanuit het perspectief van jezelf en de tegenstander. Daar ben ik tactisch verder geschoold. Nu wil ik nog beter met de rug naar de basket leren spelen.” Verbeteren is een goede doelstelling. Verder heeft Bleeker nog meer heldere uitgangspunten. In het verleden trainde hij mee met het nationale team. Daar zou hij graag weer deel van willen uitmaken. “Ik wil aantonen dat ik belangrijk ben voor Landstede Basketbal, dat ik thuishoor bij een topploeg in Nederland. Doelstelling is uiteraard om prijzen te pakken met het team.”

De eerste weken bij het team zijn hem uitstekend bevallen. “Ik had al gehoord dat er hier vanaf het begin stevig wordt getraind. De afgelopen zomer had ik mij al goed voorbereid. De komende weken ga ik verder wennen aan het jargon en de afspraken. Nu had ik al samengespeeld met Mike Schilder, Ralf de Pagter en Olaf Schaftenaar.” Met hen streeft Kevin Bleeker naar de top. Hij is er weer helemaal klaar voor.

Basketbal, Landstede Hammers, Kevin Bleeker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws