Kevin Bleeker: ‘Ik voel me nu hartstikke goed’

| 07-05-2019

Voor basketballer Kevin Bleeker is de halve finale van de play-offs tussen Landstede Basketbal en New Heroes een weerzien met oude bekenden. De 25-jarige forward speelde vorig jaar immers nog voor de Bosschenaren, waarmee hij nu in een best-of-five gaat uitmaken wie de eindstrijd bereikt.

© André Rump

Als de vraag komt of het nog speciaal is om tegen New Heroes te spelen, ontstaat er op het gezicht van Bleeker een klein glimlachje. Het lijkt er daardoor op dat het wel degelijk speciaal is, maar uiteindelijk blijkt niets minder waar. Inmiddels heeft Bleeker al zo vaak tegen Den Bosch gespeeld, dat het gevoel wel weg is. “De eerste keer in Den Bosch was dat wel zo, ook omdat je natuurlijk veel oude bekenden tegenkomt. Maar we gaan dit seizoen een keer of acht tegen ze spelen, dus dan is het op een gegeven moment normaal. Het is niet zo dat ik me extra wil bewijzen omdat het Den Bosch is. Het gaat om ons.”

Bleeker miste, vanwege een blessure aan de onderkant van zijn voet, de kwartfinale tegen Aris Leeuwarden. Inmiddels heeft hij de training weer hervat. Sterker nog, de forward is fit genoeg om zich donderdag bij de groep te voegen. Dan staat in Zwolle de eerste ontmoeting met New Heroes op het programma. “Het is frustrerend om in deze periode van het seizoen geblesseerd te raken, want nu moet het gebeuren. Gelukkig voel ik me op dit moment hartstikke goed en ben ik er gewoon weer bij. Ik had een scheurtje in de peesplaat onder mijn hak en dat scheurtje is nu helemaal verdwenen. Ik kan donderdag speelminuten maken”, is Bleeker duidelijk.

© Annet van Raalten

De ontmoetingen met Aris bekeek hij dus nog vanaf de zijlijn en de prestaties van zijn ploeggenoten stemden hem positief. “In ieder geval de tweede helft in Leeuwarden, daar mogen we tevreden over zijn. We speelden met veel druk op de bal, waardoor we het onszelf makkelijk maakten. We maakten stops, konden daardoor rennen en dan krijg je heel veel open schoten. Op die manier maken we ook een goede kans tegen New Heroes”, denkt Bleeker, die het samen met zijn ploeggenoten al vier keer opnam tegen de Bosschenaren. Drie keer ging New Heroes met de zege aan de haal, in maart was Landstede in eigen huis met 76-69 te sterk.

Bleeker weet wat er gevraagd wordt om de finale te bereiken en neemt wat dat betreft een voorbeeld aan de tweede helft bij Aris. “We hebben daar gezien met welke druk en intensiteit we moeten spelen. Daar hebben we het ook over gehad. De enige kans om door te gaan, is om met diezelfde intensiteit te spelen. Den Bosch speelt ook zo, klappen er vol op en spelen fysiek. Dat moeten wij ook doen. Of dat kan? Ja, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Basketbal, Landstede Hammers, Kevin Bleeker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws