Kevin Begois vertrekt naar FC Groningen

| 01-06-2017

Kevin Begois zet zijn loopbaan voort bij FC Groningen. De 35-jarige keeper beschikte bij PEC Zwolle over een aflopend contract en maakt zodoende transfervrij de overstap. In Groningen tekent Begois een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. “FC Groningen is een club met een mooi aanzien en daar wil ik graag deel van uitmaken”, vertelt de keeper.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Begois kwam in 2013 naar Zwolle, om daar achter Diederik Boer als tweede keeper te fungeren. Na het vertrek van Boer naar Ajax ging Begois de concurrentie aan met Mickey van der Hart, maar toch bleef hij uiteindelijk tweede keus. Het contract van de Belg liep dit jaar af en in FC Groningen vond hij dus een nieuwe club. “Vooraf heb ik me over de club laten informeren en heb ik contact gehad met Django Warmerdam, die komend seizoen ook hier komt voetballen. Er is mij een duidelijk beeld geschetst. Ik kom als tweede doelman, maar wel met het idee om de juiste impulsen te geven, mijn ervaring mee te brengen en een ondersteunende rol te hebben. Ik ga keihard aan de bak en laten zien wat ik waard ben”, laat de goalie op de site van Groningen weten.

Diederik Boer
PEC Zwolle zoekt zelf ook nog altijd naar een tweede doelman. De geruchten rond een terugkeer van Diederik Boer worden steeds hardnekkiger en helemaal nu Begois naar Groningen gaat. Boer was ook één van de gegadigden om die positie te bekleden, maar door de transfer van Begois lijkt dat van de baan. In een eerder stadium lieten de zaakwaarnemers van Boer al weten dat de gesprekken tussen de keeper en PEC Zwolle gaande zijn.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Kevin Begois

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws