Kerstholt en Jong Oranje lopen titel mis

| 05-12-2016

Het is Maxime Kerstholt en haar ploeggenoten van Jong Oranje zondag niet gelukt om de wereldtitel te grijpen. De Nederlandse formatie haalde in Chili op ogenschijnlijk simpele wijze de finale, maar moest daarin haar meerdere erkennen in Argentinië: 2-4. Kerstholt was in de eindstrijd niet trefzeker, al was de Zwolse wel belangrijk via een strafcorner.

De Nederlandse beloftenploeg kende in Chili een prima wereldkampioenschap. De poulefase werd op simpele wijze overleefd, al moest het al snel afscheid nemen van Michelle Fillet. De Zwolse hockeyster raakte zwaar geblesseerd aan haar knie. In de kwartfinale was Oranje met 5-0 te sterk voor Duitsland, waarna in de halve finale een ontmoeting met Spanje op het programma stond. Ook die ploeg werd over de knie gelegd, de Nederlandse dames speelden een 4-0 overwinning bij elkaar. Maxime Kerstholt was in die wedstrijd goed voor een goal. ‘De mooiste van de wedstrijd’, zo omschrijft Hockey.nl de treffer. “Dat ik hem dan af mag maken is fantastisch, maar dit was wel echt een teamgoal”, reageerde Kerstholt.

De Zwolse was voor de finale tegen Argentinië positief gestemd. “We hebben een oefenwedstrijd tegen ze gespeeld, toen wonnen we met 3-0. Daar hebben we wel een goed gevoel aan over gehouden, al was dat natuurlijk in een hele andere sfeer.” Uiteindelijk lukte het niet om de Argentijnse dames te verslaan. Nederland kwam door een goal van Imme van der Hoek nog wel op een 1-0 voorsprong, maar zag vervolgens de opponent drie keer scoren. Via een strafcorner van Pien Sanders vocht Oranje zich nog wel terug, maar de late treffer van Agustina Gorzelany maakte een einde aan alle Nederlandse illusies. Het werd zilver.

Hockey, Maxime Kerstholt, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws