Kerst kwam Oranje Zwart vrij ongelegen

| 06-01-2017

Natuurlijk. De kerstdagen, daar kijkt vrijwel iedereen enorm naar uit. Samen zijn met familie, eten, drinken, één en al gezelligheid. Maar korfballend gezien had het voor Oranje Zwart allemaal niet gehoeven. De ploeg van trainer Albert Kuijsten begon net te winnen, waardoor de kerstvakantie op een verkeerd moment kwam. “Ach ja… Je weet dat het komt. Het is ook wel weer lekker”, roept Kuijsten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Heel stiekem geeft de trainer het wel een beetje toe. Na een heel lastig eerste deel van de veldcompetitie en een net zo moeilijke start van de zaalcompetitie, ging Oranje Zwart de laatste weken eindelijk winnen. Elburg werd verslagen, Invicta/Frigro ging over de knie en plots waren de Zwollenaren niet meer in het bezit van de rode lantaarn. Dan komen de kerstdagen, de vakantie en dus even een wedstrijdloze periode. Weg flow en dat moet vervelend zijn. “Qua resultaten waren we natuurlijk graag doorgegaan, eindelijk kwam de groei tot uiting in overwinningen”, zegt Kuijsten bijna fluisterend. “Maar het is ook wel goed, want we hebben lekker uit kunnen rusten en de batterij weer op kunnen laden. Het hoort er nou eenmaal bij.”

En zo is het ook wel weer. De vlag had er voor Oranje Zwart tijdens de kerstdagen ook heel anders bij kunnen hangen, dat is de andere kant van het verhaal. Niet dat nu alles koek en ei is, maar de twee achtereenvolgende overwinningen blijven zorgen voor een uitermate positief gevoel. Wel of geen break. Oranje Zwart kende namelijk een hele moeilijke eerste helft van het korfbaljaar. “Het verliep allemaal erg moeizaam”, constateert Kuijsten. “De start was lastig, de eerste elf wedstrijden verloren we allemaal. Ik zag wel groei, maar dat betaalde zich niet uit in resultaten. En daarbij hadden we te maken met veel blessures en wisselingen. Dat maakte het niet makkelijker. Gelukkig gaat het nu de goede kant op.”

Daar is niets aan gelogen, want de voorbije twee wedstrijden toonden aan dat Oranje Zwart groei doormaakt. Gezien de stand op de ranglijst is er in de zaalcompetitie nog van alles mogelijk, al houdt de coach wel een flinke slag om de arm. Kuijsten: “Wij zitten niet in de positie om dingen te roepen over een positie. We willen ons verder ontwikkelen, maar ook punten pakken. Als dat ons lukt, dan kan er nog van alles. Wat, dat zien we wel.” Oranje Zwart hervat zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Juventa. Aanvang: 18.00 uur.

Korfbal, Oranje Zwart, Albert Kuijsten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws