Kerkhof: ‘Wij blijven zeker in de eredivisie’

| 10-01-2017

Ga er maar aan staan. Als 18-jarige volleyballer je debuut in de eredivisie maken en dan ook nog eens vol aan de bak moeten. Het overkwam afgelopen zomer passer-loper Ruben Kerkhof, die als jong broekie werd toegevoegd aan de selectie van Coníche Topvolleybal Zwolle. Uit het niets, want niemand had dat voorzien. “Maar ik heb er geen moment spijt van”, geeft Kerkhof aan.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Kerkhof gold bij zijn voormalige club altijd als een talent. Hier en daar liet men vallen dat de Almeloër richting het niveau van de eredivisie kon groeien, maar zo snel… Nee, dat had niemand voorzien. Ook de 18-jarige Kerkhof zelf niet, die blij verrast was met het belletje uit Zwolle. “Je trainde er altijd keihard voor, het was een droom om in de eredivisie te spelen. Ik had alleen niet verwacht dat het zo snel zou komen. Ik werd gebeld en hoefde er niet lang over na te denken. Ik zei direct ja.” Het avontuur van Kerkhof begon vrijwel direct en tot op de dag van vandaag heeft hij geen enkele spijt van zijn keuze. Hij leert iedere dag, kweekt ervaringen voor de rest van zijn carrière. Zowel sportief als maatschappelijk. Het is weinig spelers van zijn leeftijd gegeven, net als het aantal speelminuten.

Toch zitten er, zo op het eerste oog, ook nadelen aan de keuze van Kerkhof. Zo moest hij weg van huis, aangezien de combinatie reizen en topsport niet te behappen is. “Dat was ineens omschakelen, even wennen ook. Ik ben nu voor een groot deel in Zwolle en af en toe ga ik terug naar Almelo.” Wie dit een half jaar geleden allemaal aan Kerkhof had verteld, was volstrekt voor gek verklaard. Nu is het toch waarheid en daar is de passer-loper maar wat blij mee. Hij geniet met volle teugen van zijn volleybalavontuur. “Het is super vet om deel uit te maken van dit unieke concept. Ik doe hier ervaringen op die ik in de rest van mijn leven kan gebruiken. Het is heel interessant. Ik ben blij dat ik deze kans heb gepakt.”

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Op sportief vlak moeten Kerkhof en zijn ploeggenoten er in de komende maanden flink aan trekken. Tot op heden kwam Topvolleybal Zwolle niet verder dan een tiende plaats en dat zou aan het einde van de rit degradatie betekenen. De formatie moet in ieder geval één plek stijgen om zich te handhaven. Wat betreft dat doel is er bij Kerkhof weinig twijfel. “We zijn de kerstvakantie heel goed doorgekomen. De geblesseerde spelers zijn opgelapt, tijdens een teamweekend hebben we veel met elkaar gesproken. Ja, ik denk dat we zeker in de eredivisie blijven. Daar heb ik alle vertrouwen in.” Topvolleybal Zwolle hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Draisma Dynamo. Aanvang: 20.00 uur.

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Ruben Kerkhof

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws