Kelderman wint loodzware race in Doorn

| 27-11-2017

Gwen Kelderman heeft zaterdag, net als vorig jaar, de loodzware survivalrun in Doorn op haar naam gezet. De 8-jarige atleet van THOR deed mee in de jeugdcategorie D en was daarin een minuut sneller dan haar concurrenten. Op het open Nederlands kampioenschap middenlange survivalrun was er succes voor Hanneke van den Belt, die bij de dames recreanten een zesde plaats bemachtigde.

De HangOn Run vindt jaarlijks plaats en staat te boek als misschien wel de zwaarste survivalrun van het jaar. De route loopt door een bosrijke omgeving, met veel heuvels, zand en vooral de beruchte ‘obstakelstraten’. Dit zijn straten waarbij er veel pittige obstakels zijn en die ook nog eens kort achter elkaar moeten worden afgelegd. Er stonden 31 obstakels te wachten, die allemaal met succes werden bedwongen door Kelderman. De Zwolse had nog wel last van buikkrampen en dat had invloed op haar looptempo, maar toch kwam ze tot een zege. Een erg snelle laatste kilometer bracht haar tot een eindtijd van 44 minuten en 35 seconden, waardoor ze een minuut sneller was dan concurrente Emma van den Bergh uit Driebergen.

Naast diverse recreatieve categorieën stond de zondag vooral in het teken van het open Nederlands kampioenschap middenlange survivalrun. Het parcours was 13 kilometer lang met 61 obstakels en namens THOR kwam onder andere Hanneke van den Belt in actie. Zij snelde naar een zesde plaats, terwijl Arjan Fuite, Harm-Jan Sietsma en Nick Elshof de teamrun wonnen. De onervaren Thom van Cappellen noteerde een tijd van 1 uur en 36 minuten, goed voor een dertiende plaats overall.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws