Kelderman Nederlands kampioen survival

| 29-05-2017

In navolging op Eric van den Ham is ook Dries Kelderman afgelopen weekend Nederlands kampioen survivalrun geworden. De atleet van THOR Zwolle deed dit in het Friese Knipe, waar hij bij veteranen de beste was op de midden lange survivalrun. Over het hele seizoen bleef hij zijn concurrenten slechts een halve minuut voor en daarmee eindigde hij ook nog in de top tien van het algemeen klassement.

Kelderman was voor de laatste wedstrijd in Knipe de nummer twee in het klassement en moest anderhalve minuut goedmaken op concurrent Mark Kerssies uit Westerbork. Er stond een route van 12 kilometer op het programma, waarin de deelnemers veertig pittige hindernissen moesten nemen. Kerssies bleef in de beginfase keurig in het spoor van Kelderman en bij het houthakken werd de Zwollenaar zelfs gepasseerd. In de laatste 3 kilometer wist Kelderman echter te versnellen en maakte hij veel achterstand goed. Kerssies oogde steeds vermoeider en daarop besloot Kelderman een alles-of-niets-poging op te starten. Op de eindhindernis realiseerde hij een enorm hoog klimtempo, waardoor hij als eerste bij de bel kwam. Het bleek voldoende voor de Nederlandse titel, want Kerssies kwam ruim anderhalve minuut later over de streep.

Uiteindelijk snelde Kelderman naar een tijd van 1 uur, 23 minuten en 59 seconden, waarmee hij ook nog eens zijn beste seizoenprestatie neerzette. Namens THOR Zwolle kwam Thomas Bervoets tot een zeventiende plaats en eindigde Chris Boy op een 52ste plek. Eerder op de dag was er ook al succes voor THOR. Op de korte survivalrun kwamen meerdere THOR-atleten in actie, waaronder Eric van den Ham. Hij sloot zijn succesvolle seizoen af met een derde plaats, waardoor hij ook het algemeen klassement als nummer drie afsloot. In de oudste jeugdcategorie drong Paul van het Veld door tot de top tien van Nederland.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws