Keime Helfrich: ‘Constant blijven pushen’

| 21-02-2017

“Het wordt een spannende wedstrijd, waarin we constant moeten blijven pushen. Want dit is eigenlijk pas de eerste helft.” Het is de vooruitblik van Keime Helfrich, die woensdag met Landstede Basketbal op jacht gaat naar een ticket voor de bekerfinale. Tegenstander in het Landstede Sportcentrum is Rotterdam. “Het gaat over twee wedstrijden, dus we kunnen hoe dan ook niet achterover leunen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Helfrich begon het huidige seizoen moeizaam. De 19-jarige forward, ook inzetbaar als guard, kende fysieke problemen, waardoor hij de eerste reeks wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan. Inmiddels is Helfrich weer helemaal terug en pikt hij hier en daar zijn minuten mee. “Ik ben niet de belangrijkste speler van het team, dat weet ik ook. Maar ik ben nog jong, mijn carrière is net begonnen. Voor mijn gevoel gaat het nu goed”, stelt Helfrich dan ook. Hij is woensdag ook gewoon van de partij en hoopt op wat minuten. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor het team. Want op dat moment gaat het goed. “Of ik minuten ga maken, dat ligt aan het wedstrijdverloop. Vooraf is dat lastig te zeggen, maar ik hoop het natuurlijk wel.”

Landstede Basketbal en Rotterdam hebben woensdag hoogstwaarschijnlijk weinig geheimen voor elkaar. Nog geen week geleden kwamen de Rotterdammers ook al naar Zwolle en die game eindigde in een zege (88-69) voor Landstede. “Die wedstrijd was gewoon goed. We hebben agressief gespeeld en gedaan wat we moesten doen”, stelt Helfrich, die voor woensdag weinig anders verwacht. “Wel wat kleine dingen, maar ook niet meer dan dat. Zij kennen ons nu ook, dus zullen zich wellicht ook iets anders voorbereiden. Het wordt een fysieke wedstrijd, die wij kunnen winnen. En uiteindelijk moeten we het ons zo makkelijk mogelijk maken voor de uitwedstrijd.” De ontmoeting tussen Landstede Basketbal en Rotterdam start woensdagavond om 19.30 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Keime Helfrich

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws