Keestra: ‘Blij dat het eerste nog bestaat’

| 06-09-2016

Gaan we door, of heffen we het eerste elftal op? Dat was de vraag die de mensen bij VSW aan het einde van het afgelopen seizoen aan elkaar stelden. Lange tijd leek het vlaggenschip van de club uit het amateurvoetbal te verdwijnen, maar plots waren daar vijf voormalig jeugdspelers. Zij kwamen over van Wijhe ’92, om samen de club te behoeden van de ondergang. En dat lukte.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Want VSW is weer ‘alive’ en hoe. Het vlaggenschip van de piepkleine vereniging haalde vorig seizoen slechts acht punten, maar lijkt op koers om dat te verbeteren. In het bekertoernooi werd er knap gelijkgespeeld tegen SVI (2-2) en ook werd er gewonnen van Wesepe (3-1). De competitie begon met een gelijkspel tegen Wilsum, terwijl er best meer in het vat zat. “Ik ben zeker geen ontevreden trainer”, zegt Gerrit Keestra dan ook. De coach ziet niet alleen de resultaten positiever worden, ook beschikt hij ineens over een trainingsgroep van achttien man. Dat heeft hij in zijn tweede periode bij de club nog niet eerder meegemaakt. “Gezien de voorgaande jaren is dit een ongekende luxe. We hebben die jongens van Wijhe, de tweede keeper van Edon, dus dat ziet er allemaal goed uit.”

Toch is de club vooral blij dat het eerste nog aan het voetballen is. Voor de vereniging zelf, maar ook voor de bevolking van Windesheim. De wedstrijden van het vlaggenschip zijn namelijk meer dan wedstrijden. Voor de oudere bevolking is het een middagje uit, de potjes spelen een sociale rol. “Dat had zomaar weg kunnen vallen, daar waren we allemaal bang voor. Ruud de Rooij, aanvoerder en TC-lid, is toen met die jongens van Wijhe in gesprek gegaan en heeft ze uitgelegd hoe het in elkaar stak. Daarop hebben ze besloten om terug te keren.” Een zeer welkome aanvulling, aangezien VSW helemaal geen jeugdafdeling meer heeft. Daar schuilt ook het volgende gevaar in, zeker voor over een paar jaar. De club blijft afhankelijk van spelers van buitenaf.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Over de toekomst wordt wel nagedacht. Er heerst angst, dat het op den duur alsnog misgaat. Maar op dit moment wil VSW dit seizoen vooral lekker gaan voetballen. Keestra heeft wel ambitie, wil in de vierde klasse C meedoen in het linkerrijtje. Al laat hij ook direct blijken dat prestaties niet het allerbelangrijkste zijn. “Je probeert het zo goed mogelijk te doen, dat is duidelijk. Met vijf spelers die van een tweedeklasser zijn gekomen, mag je best ambitieus zijn. Ik moet alleen niet te hoog van de toren blazen. De sfeer is goed, het is hartstikke leuk en dat is bij VSW ook belangrijk. We gaan lekker voetballen, want ik ben vooral blij dat het eerste nog bestaat.”

Voetbal, VSW, Vierde klasse C, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws