Keepster HTC via Twitter naar Engeland

| 15-03-2017

Annelies Martijn, keepster van HTC Beachsoccer, maakt een opmerkelijke ‘transfer’ naar Engeland. De goalie is namelijk door Portsmouth vastgelegd om mee te doen aan de Euro Winners Cup in Portugal. De Engelsen willen daar mee gaan doen om de titel. “Het is de Champions League van het beachsoccer. Een schitterende kans, die ik moest pakken”, vertelt Martijn.

De transfer is opmerkelijk, maar de manier waarop de overgang tot stand kwam des te meer. Martijn werd namelijk benaderd via social media, Twitter om precies te zijn. “Mooi medium he?”, lacht de keepster dan ook. De coach van Portsmouth raakte tijdens de vorige Euro Winners Cup gecharmeerd van de Nederlandse goalie. “Ik keepte daar een bizar goed toernooi. Mijn teamgenoten vroegen zich toen al af wanneer er een club voor mij zou komen. Uiteindelijk kwam het Nederlands team en ook daar heeft de trainer van Portsmouth mij gezien. Op basis daarvan heeft Portsmouth besloten om mij in te huren voor de ‘Champions League’. Ik heb er super veel zin in”, zegt Martijn, die vanaf 29 mei aan de bak moet. In het Portugese Nazaré loopt het toernooi tot en met 4 juni.

Om in Portugal goed voor de dag te komen, is Martijn direct vol in training gegaan. Ze volgt een speciaal trainingsschema voor beachsoccer en traint vijf of zes keer in de week. “Het begint al bijna op topsport te lijken ja, dat klopt. Het is een combinatie van kracht en conditie, zodat ik er straks helemaal klaar voor ben”, vertelt de goalie. Portsmouth gaat naar Portugal voor de eindzege, zoveel is Annelies Martijn wel duidelijk gemaakt. “Dat is ook een van de redenen waarom ik ga. Ik moet zelf veel bijdragen, maar het is een kans die ik niet laat lopen. Portsmouth heeft een heel goed team en het is mooi om daar deel van uit te maken. Het geeft zoveel waardering.”

Voetbal, HTC, Beachsoccer, Annelies Martijn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws