Keeperswissel bij PEC: ‘Iedereen was het eens’

| 22-11-2019

Michael Zetterer is zaterdag de doelman als PEC Zwolle op eigen veld aantreedt tegen Fortuna Sittard. Trainer John Stegeman heeft samen met zijn staf besloten om Xavier Mous te passeren. “Iedereen was het eens dat dit het meest logische is om te doen”, vertelt Stegeman na afloop van de vrijdagtraining.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De keeperswissel hing al enkele dagen in de lucht, want Zetterer zinspeelde op Instagram al op zijn aanstaande kans. Hij gooide de tekst ‘hard work pays off’ de wereld in met daaronder de toevoeging ‘finally’. Dat was al een eerste signaal en vrijdag rond de training spatte het er aan alle kanten vanaf. Stegeman bevestigde het vervolgens in het perspraatje. “Het is een hele moeilijke beslissing”, erkent de coach. “In de afgelopen periode had ik de tijd om er rustig over na te denken. Op dit moment gaat het voor ons om punten pakken en dan is dit het beste voor het elftal. We hoeven er niet moeilijk over te doen dat Xavier in een moeilijke periode zit. Daar proberen we hem bij te helpen.”

Zo is Stegeman toch overstag gegaan. Twee weken geleden, voorafgaand aan de uitwedstrijd bij FC Twente, repte hij nog over vertrouwen en dat een dergelijke periode bij een jonge keeper hoort. Van een wissel was geen sprake, maar twee weken later dus wel. En daar valt ook zeker iets voor te zeggen, want behoudens de eerste competitiewedstrijden maakt Mous geen grootse indruk. “Dat is inherent aan een jonge keeper, dat het op en neer gaat. Ik heb deze week twee gesprekken met Xavier gehad en wat mij betreft waren dat goede gesprekken. Hij maakt een gretige en scherpe indruk en geeft aan te willen vechten en knokken. Dus hij zit morgen gewoon op de bank”, vertelt Stegeman.

Geen Paal
De coach kan verder niet beschikken over Kenneth Paal, die opnieuw last van zijn lies heeft. Aan de andere kant is Bram van Polen klaar voor negentig minuten en hij lijkt dan ook de vervanger van Paal te worden. Mike van Duinen zit ook bij de wedstrijdselectie, maar kan hooguit een minuut of tien spelen. “Ik denk dat Mike iets specifieks heeft en dat kan de ploeg misschien nog helpen. Hij heeft een helft bij de beloften gespeeld en dat ging goed”, stelt Stegeman, die - evenals de spelers - nog werd toegesproken door enkele supporters. Zij betraden net na de start van de training het veld. “Dat waren opbeurende woorden. Zij hebben dezelfde zorgen als wij hebben en dat hebben ze geuit. Ik vind het prettig dat het zo kan, want er zat geen stukje agressie bij.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, John Stegeman, Michael Zetterer, Xavier Mous

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws