Kaza Kajami-Keane is een Canadese strijder

| 03-09-2018

“Winnen is een vaardigheid die leerbaar is. Dat heeft mijn Canadese coach Dave Smart mij bijgebracht. Je traint je geest, je traint je lijf en je traint met je team met maar één doel: winnen! Met Dave won ik twee kampioenschappen, waarin we in twee jaar 62 van de 65 wedstrijden wonnen. Dat is een record.” Kaza Kajami-Keane is allervriendelijkst buiten het veld, maar binnen het veld is hij een strijder.

Met Kajami-Keane heeft Landstede Basketbal niet zomaar een point guard aangetrokken. De 24-jarige Canadees is uitgenodigd voor het nationale team, waarin hij zich omringd weet met een zestal NBA-spelers om te strijden tegen Brazilië en Chili. Bij de contractbesprekingen gaf Kaza Kajami-Keane al aan dat hij twee weken van de voorbereiding zou missen. Verheugd is hij dat Landstede-coach Herman van den Belt dat helemaal geen probleem vond. “Daar wordt hij alleen maar beter van. Zulke ervaringen doen je groeien als basketballer.”

Zijn beslissing om naar Zwolle te vertrekken is niet zomaar genomen. Het afgelopen jaar verbleef hij al twee weken in Apeldoorn bij vrienden. Toen heeft hij al wedstrijden gezien in de Dutch Basketball League. Daarnaast heeft hij contact gezocht met oudgediende Tyson Hinz. “Tyson en ik hebben voor hetzelfde College gespeeld. Eigenlijk belde ik hem alleen maar voor bevestiging. Zijn verhalen over de sfeer, de coach en de omgeving versterkten mijn idee voor Landstede Basketbal te kiezen.”

Kaza Kajami-Keane komt uit een echte hechte basketbalfamilie. Zijn ouders komen al in oktober naar Nederland. Hij ziet zijn oudere zus Kalisha als grote voorbeeld. “Ze heeft eens 67 punten in een enkele wedstrijd gescoord. Zij speelde op meerdere posities, maar ik ben een echte guard. Dat komt ook door mijn lengte”, grapt Kajami-Keane. “Ik wil een verlengstuk zijn van de coach in het veld, mijn medespelers inspireren nog dieper te gaan, de wedstrijd te controleren en de wedstrijd te lezen. Met Nigel van Oostrum is er al een uitstekende passer en ik kan ook vanaf de 2-positie mijn scorend vermogen brengen.”

De Canadese point guard is enthousiast over het verdedigend vermogen van het Zwolse team. “Ze spelen nu al hard en competitief op de training. In Canada speelde ik voor het beste defensieve team. Een topverdediging helpt een goede aanval te creëren en de tegenstander te demotiveren. Ik denk op dezelfde wijze als de coach en het team.” Hij hoopt op een prima seizoen met brede steun van het publiek. “Laten we trots worden op elkaar!

Basketbal, Landstede Hammers, Kaza Kajami-Keane

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws