Karateka’s succesvol bij Amsterdam Cup

| 08-04-2019

Joël van Moerkerk, Luna Helbers en Anna van Zomeren zijn zondag in de prijzen gevallen bij de strijd om de Amsterdam Cup. De karateka’s van het Zwolse Mossel-Boot werden op het internationale toernooi voor jeugd tot 21 jaar respectievelijk eerste, eerste en derde.

Joël van Moerkerk en Luna Helbers.

Aan het prestigieuze karatetoernooi in Amsterdam namen ruim 475 deelnemers uit zeventien verschillende landen deel. Anna van Zomeren won bij de dames tot 21 jaar haar eerste internationale prijs. In de strijd om het brons won zij van haar clubgenoot Esmee Kaya. Joël van Moerkerk startte in de categorie heren tot 21 jaar als favoriet en maakte die rol volledig waar door probleemloos door te storen naar de finale. Hierin nam de Fransman Anouar Bourgrine brutaal de leiding, maar de Kampenaar in Zwolse dienst verhoogde het tempo en pakte daarna de winst met 2-1.

Luna Helbers, die na een half jaar afwezigheid weer terug is op de mat, liet er bij de meisjes 14-15 jaar geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Tegen uitsluitend internationale tegenstanders pakte ze heel slim de punten. In een spannende finale was Helbers met 2-1 te sterk voor de Luxemburgse Clarisse Moens. De karateka van Mossel-Boot onderscheidde zich vooral met haar messcherpe counters.

Karate, Budo Stichting Boot, Joël van Moerkerk, Luna Helbers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws