Karateka’s pakken medailles in Leuven

| 14-11-2011

De Zwolse karateka’s van Mossel-Boot, een onderdeel van Budo Stichting Boot, hebben zondag met succes deelgenomen aan de Belgian Open in Leuven. Dit is een groot internationaal toernooi en tevens een meetmoment voor de Nederlandse jeugd om zich te plaatsen voor het EK tot 21 jaar dat in februari in Azerbeidjaan wordt gehouden.

De Zwollenaren wisten zich prima staande te houden te midden van het internationale geweld, want zowel Yamaika Kuijper als Joris Drachman wist een titel te pakken. Kuijper deed dit door haar finale in de lichtste klasse met 6-2 te winnen van haar Belgische tegenstandster, terwijl Drachman in de klasse tot 76 kilo eveneens afgetekend met 4-0 zijn Luxemburgse opponent naar huis wist te sturen. Daarnaast won zowel Ozan Arslan als Lydia Mossel een eervolle bronzen plak. De twee senioren stelden daarmee hun kandidatuur voor de grote internationale kampioenschappen.

Ook de coaches Henk Sporkslede, Francois van Langevelde en Wim Mossel kijken terug op een geslaagd toernooi in Leuven. Zij zien de Zwolse karateka’s in vorm komen voor de nationale kampioenschappen tot 21 jaar, die op 26 en 27 november in Zoetermeer worden gehouden.

Karate, Budo Stichting Boot, Lydia Mossel, Yamaika Kuijper, Ozan Arslan, Vechtsporten, Joris Drachman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws