Karateka Joël van Moerkerk mist EK-podium

| 11-02-2019

Karateka Joël van Moerkerk heeft op het EK tot 21 jaar in het Deense Aalborg geen beslag weten te leggen op een podiumplek. Na enkele pittige partijen wist de Kampenaar, uitkomend voor de Zwolse karateclub Mossel-Boot, uiteindelijk net geen medaille mee naar huis te nemen.

Van Moerkerk had de pech dat hij al in de eerste ronde uit moest komen tegen de ervaren Petar Spasenovski uit Macedonië. De Macedoniër was al vaker in de prijzen gevallen op de internationale kampioenschappen en was gewaarschuwd voor de snelle Kampenaar. Beiden troffen elkaar al eens in 2018 in de finale tijdens de open Kroatische kampioenschappen. Toen trok Van Moerkerk met 4-3 aan het langste eind, maar in Aalborg ging Spasenovski met de zege aan de haal.

In een gelijk opgaande wedstrijd pakte de lange Macedoniër een minuut voor tijd een 1-0 voorsprong en die kon Van Moerkerk niet meer goed maken. Omdat Spasenovski daarna soepel doorliep naar de finale en zelfs de overwinning in deze klasse (tot 84 kilogram) kreeg Van Moerkerk een herkansing. Hierin won hij in met 2-1 van de Noor Adrian Lopez, waarna de Bosniër Hamza Cajic te sterk bleek. Diezelfde Bosniër pakte in de partij erna het brons. Een schrale troost voor Joël van Moerkerk was dat hij uitsluitend had verloren van medaillewinnaars.

Karate, Budo Stichting Boot, Joël van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws