Karateka Helbers wint Nederlandse titel

| 19-11-2017

Luna Helbers van karateclub Mossel-Boot heeft zaterdag het open Nederlands kampioenschap voor meisjes 14-15 jaar op haar naam gezet. De karateka kwam in actie in het Topsportcentrum Almere en won daar al haar partijen. Mossel-Boot kende sowieso een bijzonder fraai weekend, want in totaal nam de club zeven medailles mee naar Zwolle.

De zaterdag startte uitstekend voor de Zwolse ploeg, want Luna Helbers pakte direct een Nederlandse titel. Bij de meisjes 14-15 jaar won ze drie partijen overtuigend en daarmee stootte ze door naar de finale. Clubgenote Marciana Bosveld leek hierin haar tegenstander te worden, want in de halve finale kwam zij met 2-0 voor. Uiteindelijk moest ze de winst toch aan Tessa Boonstra laten, waardoor Bosveld genoegen moest nemen met het brons. Helbers pakte in de finale tegen Boonstra de zaken voortvarend aan. Ze scoorde het eerste punt en liep daarna door naar een soevereine 4-0 overwinning. Thijmen Hasselt plaatste zich bij de jongens 14-15 jaar verrassend voor de finale, want hij won afgetekend van WK-ganger Sammy Schippers: 6-1. In de finale verloor hij nipt van de Belg Zenno Bollen.

De broers Dylan en Joël van Moerkerk kwamen daarna op de mat in de klasse tot 21 jaar en leken op weg naar de finale. Dylan won zijn drie partijen overtuigend, maar Joël moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in de Belg Kenneth Gabriels. In de finale begon Dylan van Moerkerk bijzonder overtuigend en pakte een 2-0 voorsprong. Hij had echter een paar straffen gekregen en toen hij in de slotfase de vierde straf ontving werd hij gediskwalificeerd. Als pleister op de wonde pakte zijn broertje nog wel de bronzen plak en daardoor konden ze allebei richting het podium.

Zondag was het de beurt aan de jongste deelnemers. Sylvie Nijzingh pakte de eerste medaille door de derde plek te behalen bij de meisjes 10-11 jaar. Ze verloor alleen van de latere kampioen en maakte zo een uitstekend debuut. Tom Helbers, het achterneefje van kampioen Luna Helbers, liep soepel door naar de finale. Ondanks zijn mooie technieken kon hij in de eindstrijd niet winnen van de Belg Hugo Frisque en moest hij het doen met een zilveren medaille.

Karate, Dylan van Moerkerk, Joël van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws