Kampioenschap aan neus Ulu Spor voorbij

| 19-05-2016

Ulu Spor is er donderdagavond op het veld van SV Raalte niet in geslaagd zich tot kampioen van de vijfde klasse A te kronen. De Zwolse ploeg van trainer Kamil Tasdan moest in de beslissingswedstrijd om het kampioenschap haar meerdere erkennen in Sportlust Vroomshoop en verloor uiteindelijk met duidelijke cijfers: 5-2. “Zeer jammer, het heeft helaas niet zo mogen zijn”, zegt Ulu spor-verdediger Fikret Akin kort na de wedstrijd.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Zonder spits Mehmet Dede, die zaterdag in het huwelijksbootje stapt, begon Ulu Spor onrustig aan de titelstrijd. “Aan onze kant waren er toch aardig wat jongens gespannen, terwijl de spelers van Sportlust juist heel fel aan het duel begonnen. Dat resulteerde snel in een tegengoal”, vertelt Akin, die Dinand Hankamp in de veertiende minuut de score zag openen. Een kleine tien minuten later tekende Sportlust-aanvaller Simon Spoor voor de 2-0. “Zij scoorden volgens mij uit hun eerste twee kansen en toen dachten wij wel even: wat gebeurt hier? En tot overmaat van ramp werd het na een half uur spelen ook nog 3-0.” Via Sefa Kafali deed Ulu Spor een minuut later alweer wat terug (3-1) en dat gaf de Zwollenaren moed. “Wij kregen toen wel het gevoel dat we het tij nog konden keren. Het was alleen jammer dat er vlak voor rust een bal bij Sportlust van de lijn werd gehaald.”

De 3-2 bleef dus uit, maar dat veranderde niets aan het Zwolse strijdplan voor de tweede helft. “Na rust gingen wij vol op jacht naar de aansluitingstreffer, maar in plaats van 3-2 werd het 4-1. Dat was wel een flinke klap, die wij eigenlijk niet meer te boven zijn gekomen”, aldus Fikret Akin, die niet kon voorkomen dat Sportlust Vroomshoop ook nog uitliep naar 5-1. In de slotfase tekende Umut Yildirim namens Ulu Spor weliswaar voor de 5-2, maar daar maalde niemand meer om bij de kampioen uit Vroomshoop. “We moeten de koppen nu weer bij elkaar steken en deze teleurstelling zo snel mogelijk verwerken, om via de nacompetitie alsnog promotie af te dwingen.” In die nacompetitie treft Ulu Spor twee keer het Enschedese BSC Unisson. Bij verlies krijgt de Zwolse ploeg nog een herkansing voor promotie naar de vierde klasse.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Voetbal, Ulu Spor, Kamil Tasdan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws