Kampioen Squash Zwolle niet in eredivisie

| 27-08-2012

De herenploeg van Squash Zwolle komt komend squashseizoen niet in actie in de eredivisie. “Na een roerig en tevens sportief, succesvol jaar heeft Squash Zwolle besloten dit jaar geen eredivisie te spelen. Deze beslissing was moeilijk, vooral als regerend landskampioen, maar gezien de omstandigheden onvermijdelijk”, vertelt Dagmar Vermeulen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“De economische situatie in de regio maakt het uiterst moeilijk om geschikte sponsoren te vinden. Als we dan ook in ogenschouw nemen dat het aantal teams zal worden opgehoogd naar tien en dat er dus meer wedstrijden worden gespeeld, verwachten we dat we niet de financiële middelen hebben om een competitief team op te kunnen stellen.” Squash Zwolle heeft twee jaar geleden een project in gang gezet, dat nu verder gaat onder de noemer RTC Zwolle (Regionaal Trainings Centrum). “Hierbij is de nadruk komen te liggen op het opbouwen van een nieuwe lichting Zwolse squashers.”

Dit traject heeft al resultaat opgeleverd; in diverse leeftijdscategorieën hebben jeugdspelers Nederland mogen vertegenwoordigen op internationale toernooien en er zijn reeds nationale titels behaald. “We gaan dit project vanuit het RTC Zwolle intensiveren en hopen dat wij vanuit eventuele sponsoren financiële middelen hiervoor krijgen, zodat we over een aantal jaren met meer eigen spelers terug kunnen keren in de eredivisie”, aldus Vermeulen.

Squash Zwolle, Squash, Dagmar Vermeulen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws