Kampioen FC Zwolle onderuit in Tilburg

| 20-04-2012

Kersverse kampioen FC Zwolle heeft vrijdagavond de behaalde titel in de Jupiler League geen goed vervolg kunnen geven. De Zwollenaren kwamen op bezoek bij Willem II al snel met 2-0 achter en kwamen die klap niet meer te boven: 3-1. Jesper Drost zorgde in de tweede helft nog wel voor de Zwolse aansluitingstreffer, maar uiteindelijk breidde Willem II de score uit en snoepte het zo drie punten af van de aanstaande eredivisionist.

Als kampioen nog twee competitiewedstrijden moeten spelen, dat is moeilijk. Dit bleek vrijdagavond wel in Tilburg, waar FC Zwolle het opnam in het Koning Willem II Stadion tegen Willem II. De Zwolse ploeg had het vanaf het eerste fluitsignaal lastig in Tilburg en moest het spel laten aan Willem II. Binnen tien minuten drukten de Tilburgers het overwicht in de persoon van Donny de Groot al uit in de score, die een voorzet van Danny Guijt prima binnenkopte. FC Zwolle kon het spel niet naar zich toe trekken en leek de wedstrijd na 23 minuten helemaal te verliezen. Linksback Bart van Hintum gleed uit, waar Virgil Misidjan dankbaar gebruik van maakte.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na de rust kwam de kampioen in de Jupiler League wat beter uit de startblokken, maar was het toch Willem II dat de wedstrijd helemaal in het slot kon gooien. Maar spits Donny de Groot zag zijn inzet echter stranden op het houtwerk. Tien minuten later leek FC Zwolle door een doelpunt van Jesper Drost terug te komen in de wedstrijd, maar uiteindelijk trok Willem II toch aan het langste eind. Net op het moment dat de Zwollenaren aandrongen besliste Arjan Swinkels met een inzet uit de rebound de wedstrijd. Hierdoor nam FC Zwolle geen punten mee uit Tilburg, maar moest de ploeg het doen met het bosje bloemen van de tegenstander.

Vooral de slechte eerste helft van zijn ploeg baart trainer Art Langeler zorgen. “In de fase na de 2-1 werd het meer een evenwichtige wedstrijd. Het baart ons echter zorgen dat we dit pas na rust kunnen en niet in de eerste helft”, zegt trainer Art Langeler na afloop. Jesper Drost, de man van het enige Zwolse doelpunt van de avond, was blij dat zijn ploeg in de tweede helft de meegereisde supporters toch nog wat kon bieden. “Ik denk dat we de tweede helft de supporters wat meer hebben gegeven dan voor rust. Ze zijn immers toch maar weer meegekomen”, aldus Drost.

Wedstrijdstatistieken:
Willem II: Meul; Swinkels, Pereira, Haemhouts, Guijt, De Groot(81. Wojciechowski), Vossebelt, Podevijn(51. Sanusi), Misidjan(69. Lumu), Pique, Van der Rijt

FC Zwolle: Ter Wielen; Van Polen, Lachman, Aafjes(77. Saymak), Van Hintum, Pot, Drost, Achenteh, Van den Berg(45. Ter Heide), Slot, Maachi(77. Hiwat)

Scoreverloop:
9. Donny De Groot 1-0
23. Virgil Misidjan 2-0
64. Jesper Drost 2-1
87. Arjan Swinkels 3-1

Gele kaarten:
Van den Berg(FC Zwolle)

Toeschouwers:
9.500

Arbitrage:
Dhr. Bossen(scheidsrechter), dhr. Diks en dhr. Slot (ass. scheidsrechters) en dhr. Van Turenhout(vierde official).

Voetbal, FC Zwolle, Jesper Drost, Jupiler League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws