Jury tweede SportGala Zwolle compleet

| 30-11-2012

Stichting Sportief Zwolle presenteert als organisator van SportGala Zwolle met trots haar jury voor de tweede editie van het Zwolse sportgala, op 1 februari 2013 in het Landstede Sportcentrum. De vakkundige juryleden krijgen de taak om hun oordeel te geven over de drie genomineerden per categorie. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wethouder Gerrit Piek van de gemeente Zwolle treedt - net als vorig jaar - op als voorzitter van de vakjury. Gerard Marsman, directeur Coaches Betaald Voetbal en voorzitter van Topsport Overijssel, is de secretaris. En Mariska Pekkeriet van Dommerholt Advocaten zorgt voor de juridische expertise. Naast dit drietal bestaat de vakjury uit de volgende sportliefhebbers: Teun Bouwhuis (Zwolse Halve Marathon Festival), Trudy Huisman (Rabobank IJsseldelta), Toon Kannekens (SportService Zwolle), Rob van Kessel (Landstede), Herman Nijman (De Stentor), Jan van Ommen (Ster van Zwolle), Jeroen Dubbeldam (topruiter), Ellen Meliesie (voormalig toproeister), Nico Rienks (voormalig toproeier) en Hennie Spijkerman (assistent-trainer Ajax). Ten opzichte van vorig jaar ontbreekt dus alleen de naam van Marten Eikelboom (voormalig tophockeyer). De geboren Zwollenaar heeft aangegeven momenteel te weinig binding te hebben met het Zwolse sportleven, om een goed oordeel te kunnen vellen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tot en met 31 december 2012 kan iedereen zijn of haar favoriet(en) nomineren via de website www.sportgalazwolle.nl. Er kunnen kandidaten aangedragen worden in acht verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, sporttalent, sportcoach, sportploeg, sport(st)er met een beperking, sportvrijwillig(st)er en sportstimuleringsprijs. De kandidaten worden genomineerd op basis van hun prestaties in het sportjaar 2012 (1 januari tot en met 31 december 2012). De belangrijkste criteria hierbij zijn dat de sporters een binding hebben met Zwolle, door in Zwolle te wonen of te sporten bij een Zwolse vereniging. Via de site www.sportgalazwolle.nl kunnen voordrachten worden ingediend. Deze voordrachten dienen voorzien te zijn van extra onderbouwde informatie en contactgegevens voor eventuele nadere informatie. De vakjury nomineert uiteindelijk drie genomineerden per categorie, deze worden op 1 januari 2013 bekend gemaakt op www.sportgalazwolle.nl. Er kan vervolgens enkele weken worden gestemd. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

Gouden Sportboek

Naast de sportverkiezingen maakt ook het ‘Gouden Sportboek’ van de gemeente Zwolle opnieuw deel uit van het SportGala Zwolle. Elk jaar worden door de gemeente Zwolse sporters uitgenodigd om het boek te ondertekenen tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Topsport Overijssel. Zwolse sporters, die dit jaar een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald, kunnen tot 1 januari 2012 aangemeld worden voor ondertekening van het Gouden Sportboek. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.zwolle.nl.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Gemeente Zwolle, Landstede Sportcentrum, Wethouder Gerrit Piek, Gouden Sportboek, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws