Junioren PEC 1910 pieken op juiste moment

| 03-09-2018

De C- en D-junioren van atletiekvereniging PEC 1910 hebben zich de afgelopen twee weekenden in Amsterdam van hun beste kant laten zien. Op de Nationale C-spelen en de Nationale D-spelen, de officieuze open Nederlandse kampioenschappen, bestond de Zwolse afvaardiging voornamelijk uit lopers, maar het was uitgerekend speerwerper Brend Baak die met een medaille huiswaarts keerde.

D-junior Sara Meijer - © Jan Burgman Fotografie

C-junior Brend Baak won het zilver door de speer 55,82 meter ver te werpen. Baak werd daarnaast ook nog zevende bij het discuswerpen (met een afstand van 40,31 meter) en negende bij het kogelstoten (12,02 meter). Olivier van Benthem werd vierde bij het speerwerpen bij de tweedejaars D-junioren. Met een worp van 38,82 meter verbeterde Van Benthem zijn persoonlijk record met bijna vijf meter. Hij sprong een gat in de lucht en kon het haast niet geloven, zo verrast was hij door zijn eigen optreden.

Thomas Reining en Julien Jansen liepen op de midden afstand beiden naar een knappe vijfde plaats. C-junior Reining verbeterde zijn persoonlijk record op de 800 meter met bijna drie seconden tot 2.05,90. “Ik heb de vooraf bedachte tactiek aangehouden en dat verliep goed. Op de laatste 200 meter tegen de wind in ging ik helemaal kapot, maar haalde ik toch nog anderen in. Een vijfde plek was voor mijn gevoel echt het beste wat ik er nu uit kon halen”, blikt Thomas Reining tevreden terug op zijn race.

C-junior Thomas Reining - © Jan Burgman Fotografie

Julien Jansen, die naast het lopen ook nog fanatiek voetbalt, liep bij de eerstejaars D-junioren naar de vijfde plek op de 1.000 meter. Na 600 meter kreeg hij het zwaar, maar door zijn ijzeren wil bleef hij maar doorgaan. “Ik ben nog nooit zo kapot gegaan en heb mijn benen nog nooit zo erg gevoeld”, vertelt Jansen moe maar voldaan. Met een tijd van 3.13,21 verbeterde ook hij zijn persoonlijk record aanzienlijk.

De beste persoonlijke prestatie werd geleverd door eerstejaars D-junior Sara Meijer. De nog jonge, maar desondanks ervaren Meijer, verpulverde haar persoonlijk record op de 1.000 meter door daar maar liefst tien seconden vanaf te lopen. “Ik wist niet wat ik zag toen ze na 600 meter versnelde en maar atleten bleef inhalen; wat een verassing”, stelt trainer Lars van Surksum. Hij zag Meijer als zesde de finishlijn passeren.

D-junior Julien Jansen - © Jan Burgman Fotografie
Atletiek, PEC 1910

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws