Junioren Blue Hawks pakken tweede plek

| 25-08-2014

Het juniorenteam van honkbalvereniging Blue Hawks is afgelopen zaterdag in Emmen - tijdens het Noordelijk Beker Kampioenschap - knap tweede geworden. Het door cluster Noord van de honkbalbond KNBSB georganiseerde toernooi kende een sterk deelnemersveld. Naast Blue Hawks deden gastheer Bedrocks, The Pioneers uit Assen en de uiteindelijke winnaar Blue Devils uit Meppel mee.

Voor de Zwolse junioren betekende het bekertoernooi de eerste wedstrijd na een lange zomerstop. In de eerste wedstrijd kon Blue Hawks de borst meteen nat maken. De Blue Devils, dat in de reguliere competitie een klasse hoger speelt, bleek dan ook een maatje te groot voor de Zwolse formatie. Ondanks verwoede pogingen kwam Blue Hawks niet tot scoren en stond er een terechte eindstand van 0-10 op het scorebord. In de tweede wedstrijd tegen Bedrocks - koploper in de tweede klasse - waren de messen geslepen. De junioren uit Zwolle hadden dit seizoen immers nog niet gewonnen van de ploeg uit Emmen. In de eerste inning liet Blue Hawks zich direct gelden en werd de slagbeurt afgesloten met een dik verdiende 4-1 voorsprong. Tijdens de tweede inning probeerde Bedrocks het nog wel en kwam terug tot 4-2, maar verder kwam de ploeg uit Emmen niet.

De derde wedstrijd tegen The Pioneers moest op papier redelijk makkelijk gewonnen kunnen worden. De Zwollenaren liepen dan ook al snel uit naar een 8-1 voorsprong. In de tweede inning kreeg het duel echter een opvallende wending. Buitenvelder Ramon Folkers probeerde een bal te vangen, maar liep daarbij met zijn hals tegen de afrastering aan. Gevolg: een flinke snee in zijn hals en kin. Bebloed moest hij het veld verlaten voor een bezoek aan de EHBO. De schrik zat er daarna goed in, waardoor twijfel de belangrijkste raadgever werd van Blue Hawks. The Pioneers rook letterlijk en figuurlijk bloed. De Assenaren kwamen dan ook terug tot 8-7. Daar bleef het echter bij, mede dankzij een sterk debuut van aspirant Stijn Bruins-Slot. Hij gooide of zijn leven er vanaf hing en mocht dan ook de beker voor de verdiende tweede plaats in ontvangst nemen.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws