Julia Joosten: ‘Bijzondere band met mijn broer’

| 12-12-2019

In de rubriek ‘Schoenen, bal, veldje, liefde’ bespreken wij met een Zwolse sporter of sportliefhebber vier vaste onderwerpen. Dit keer met Julia Joosten. De 18-jarige passer-loper van Regio Zwolle Volleybal staat met haar ploeg, halverwege de competitie, op een zesde plaats in de eredivisie.

Schoenen
“Ik speel al mijn hele volleybalcarrière op de Mizuno Wave Lightning. Ik heb nog nooit een andere schoen geprobeerd als ik eerlijk ben. Deze schoen is perfect voor mij en zit heerlijk. Qua kleuren houd ik het vaak rustig. Als team kiezen we ook elk seizoen een wedstrijdschoen, maar daar heb ik helaas niet echt grote invloed op. Zelf mag elke speler eveneens een paar uitkiezen. Ik ga altijd voor de schoen met wit of grijs, dus niet te gek.”

Bal
“Mijn favoriete bal is zonder twijfel de bal waar wij zelf mee spelen in Zwolle. Deze volleybal is van het merk Gala. Sommige tegenstanders spelen met een bal van het merk Mikasa. In de aanloop naar deze wedstrijden trainen wij met de Mikasa-ballen, omdat het toch altijd even wennen is. Het wennen zit bij mij vooral in de pass en de serve. Met de Gala-bal gaat alles net iets soepeler en voelt het gewoon als ‘the perfect touch’.”

© Jan Burgman Fotografie

Veldje
“Ik herinner mij de hal, waar ik als mini ben begonnen, nog goed. De hal stond bij mij in Westenholte, op twee minuten fietsen vanaf huis, heerlijk! De hal had één veld en je had nog geen meter ruimte rondom dat veld. Voor de tegenstander was het waarschijnlijk wat minder leuk om hier te spelen, maar voor mij als mini was het perfect. Inmiddels staat de hal er niet meer, maar de mooie herinneringen blijven.”

Liefde
“Familie en vrienden zijn onmisbaar in mijn leven. In mijn vrije tijd ben ik dan ook vaak samen met hun. De band met mijn broer is extra bijzonder voor mij. Hij helpt mij altijd als ik ergens tegenaan loop en daar ben ik hem onwijs dankbaar voor. We delen veel met elkaar en ik weet dat ik altijd op hem terug kan vallen. Het is fijn om zo iemand dichtbij te hebben.”

© Jan Burgman Fotografie
Volleybal, Regio Zwolle Volleybal, Julia Joosten, Schoenen, bal, veldje, liefde

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws