Jubileumjaar voor Rabo Swolsebostocht

| 12-02-2011

De Rabo Swolsebostocht bestaat 25 jaar. Reden voor Toerclub Swolland om van de eerstvolgende ‘klassieker’ voor mountainbikers en veldrijders een speciale editie te maken. Op zaterdag 19 februari staat de veldtoertocht weer op het programma. Er worden voor de populaire tocht vier afstanden uitgezet, namelijk 20 (voor jeugd en beginners), 30, 40 en 50 kilometer. Aan de Rabo Swolsebostocht doen traditiegetrouw tegen de duizend fietsers mee.

De start is tussen 9.00 en 10.30 uur bij de kantine van WZC, aan de Kanaaldijk 82 in Wapenveld. Routebordjes en parkeerwachters begeleiden elke deelnemer naar een parkeerplaats in de buurt van het WZC-sportpark. Bij de start is een kleedgelegenheid en de deelnemer kan na afloop een warme douche nemen en de fiets schoonspuiten.

De Rabo Swolsebostocht wordt verreden op de Veluwe. Er zijn dan ook prachtige heidevelden en pittige klimmetjes in het parcours opgenomen. De deelnemer wordt onderweg prima verzorgd: er is een ophaalservice bij technische of lichamelijke problemen en de deelnemer wordt meerdere malen voorzien van eten en drinken. Ook is er EHBO aanwezig. Op de route zijn vrijwilligers van Swolland als verkeersregelaar aanwezig, om ervoor te zorgen dat alle deelnemers op een veilige manier de drukke wegen kunnen oversteken.

In totaal zijn deze dag ongeveer zestig leden van Toerclub Swolland in touw om alle deelnemers een fijne fietsdag te bezorgen. NTFU/KNWU-leden betalen voor deelname 3,50 euro en niet-leden een euro meer. Fietsers tot 16 jaar mogen gratis meedoen. Meer informatie kan worden ingewonnen bij: Hans Drost (038-4652212).

Mountainbiken, Toerclub Swolland, Rabobank, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws