Jubileumeditie Triathlon Zwolle bijna vol

| 24-04-2015

Het deelnemersveld voor de vijfde editie van de Triathlon Zwolle is bijna vol. Het evenement viert op zaterdag 19 september een jubileum en doet dat met ruim 600 sporters. Er zijn alleen nog startbewijzen voor de achtste- en kwart triatlon beschikbaar. “Maar ook kan er nog worden ingeschreven voor de trio’s. Daarbij is elke deelnemer verantwoordelijk voor één onderdeel”, meldt de organisatie.

© Annet van Raalten

De Zwolse triatlon vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats rond de Milligerplas. Het deelnemersveld begint al aardig vol te raken, al zijn er nog wel de nodige startbewijzen af te halen. Op de achtste triatlon, die bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen, is er nog plek voor ongeveer 150 deelnemers. Aan de kwart triatlon kunnen nog zo’n 50 sporters meedoen. Naast deze algemene nummers is er dit jaar ook weer de paratriatlon. “Inmiddels hebben al de nodige para-atleten belangstelling getoond. Vorig jaar stonden er negentien atleten aan de start, maar wij staan open voor nog meer deelnemers.”

Start2Tri
In navolging op de voorgaande jaren organiseert triatlonvereniging TV Triade opnieuw een cursus. Onder de noemer Start2Tri krijgen beginnende triatleten de kans om zich optimaal voor te bereiden op de achtste triatlon. De cursus begint in de week van 29 juni en wordt gehouden rond trainingen van TV Triade. “Wekelijks staan er loop-, fiets- en zwemtrainingen op het programma. Voor de liefhebbers is er ook nog de mogelijkheid om te zwemmen in de Wijthmenerplas”, aldus de organisatie. Deelname aan de cursus kost 60 euro, terwijl leden van het Openluchtbad Zwolle 40 euro betalen. Aanmelden kan via www.triathlonzwolle.nl of door een mail te sturen naar tvtriadeno@spmlive.nl.

Triatlon, Triade, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws