Jubileumduel voor Slot en Van der Haar

| 17-03-2011

Arne Slot en Albert van der Haar hebben vrijdagavond tegen RBC Roosendaal wat te vieren. Beide spelers gaan namelijk op voor een bijzonder jubileumwedstrijd. De supporterswebsite FCZwolle.org is de afgelopen weken in de boeken gedoken en heeft ondervonden dat Arne Slot vrijdag zijn 500ste wedstrijd in het betaalde voetbal speelt. Albert van der Haar, die onlangs zijn 600ste wedstrijd speelde uit bij Almere City, staat aan de vooravond van zijn 500ste competitieduel.

© Jupilerleague.nl

Slot en Van der Haar zijn dit seizoen de dragende krachten op het middenveld in de ploeg van trainer Art Langeler. Het duo zorgt niet alleen voor een brok ervaring en balans in het elftal, het staat ook vaak aan de basis van een doelpunt. In het alom geprezen combinatievoetbal dat FC Zwolle dit seizoen op de mat legt, zijn Slot en Van der Haar de onbetwiste uitblinkers. En ook zelf pikken ze met enige regelmaat een doelpunt mee. Slot kwam dit seizoen al tot zeven treffers, terwijl Van der Haar vier keer doel trof.

Het tweetal begon haar professionele loopbaan bij FC Zwolle. Na een uitstapje buiten de deur keerden beide spelers uiteindelijk weer terug in de Overijsselse hoofdstad. Van der Haar, die in 1994 al debuteerde voor de Zwollenaren, speelde tussen 2004 en 2006 voor Willem II. Slot kende een iets langer verblijf buiten Zwolle. De 32-jarige Bergentheimer kwam tussen 2002 en 2008 vijf jaar uit voor NAC Breda en twee seizoenen voor Sparta. Slot begon zijn carrière in 1995 bij Zwolle. Beide spelers maakten in 2002 het laatste kampioenschap van FC Zwolle mee.

Voetbal, FC Zwolle, Albert van der Haar, Arne Slot, FCZwolle.org

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws