Joshua Nijlant per direct weg bij SV Zwolle

| 17-02-2019

Joshua Nijlant is per direct vertrokken bij derdeklasser SV Zwolle. Donderdag diende de oefenmeester zijn ontslag in en zondagmiddag tegen Activia (1-0) zat hij dus niet meer op de bank. “Het was geen makkelijke beslissing, maar het speelde al een tijdje”, vertelt de Wijhese coach.

© Jan Burgman Fotografie

Nijlant was bezig aan zijn vijfde seizoen bij SV Zwolle, maar stapte er dus tussentijds uit. “Op een gegeven moment moest ik mezelf echt die kant op trekken. Ik eiste meer motivatie en energie van de spelers, maar voornamelijk op de trainingen konden ze dat niet brengen. Uiteindelijk moet je dan eieren voor je geld kiezen, omdat het plezier weg is. Het is tot hier en niet verder. Dat zit dan in het aantal afmeldingen en de redenen waarom er wordt afgemeld”, zegt Nijlant, die soms met acht spelers op het trainingsveld stond. Dat was voor hem niet meer te verkroppen.

Desondanks koestert de trainer geen wrok en hoopt hij dat SV Zwolle behouden blijft voor de derde klasse. “Misschien is het een wake-up call, vanmiddag heeft het in ieder geval gewerkt. Ik heb 4,5 jaar bij deze club gewerkt en hoop dat ze het seizoen goed afmaken. SV Zwolle hoort absoluut thuis in de derde klasse”, vindt Nijlant, voor wie er nog geen vervanger is gevonden. Zondag tegen Activia zwaaiden teammanager Eric Assen en de geblesseerde Ingmar Jonker de scepter. Dat resulteerde in een belangrijke 1-0 overwinning.

Voetbal, SV Zwolle, Joshua Nijlant

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws