Joshua Nijlant: ‘Een enorme tegenvaller’

| 12-05-2015

SV Zwolle is in mineur. De Zwolse vierdeklasser had al helemaal rekening gehouden met deelname aan de nacompetitie om promotie, maar kwam zondag van een koude kermis thuis. Tegen stadsgenoot Ulu Spor bleef SV Zwolle steken op 2-2, waardoor het seizoen plotseling tot een einde is gekomen. “Als je ziet waar we drie wedstrijden voor het einde stonden, dan is dit heel erg jammer”, zegt trainer Joshua Nijlant daags na het debacle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een bittere pil. Zo omschrijft de oefenmeester de afloop van de reguliere competitie. SV Zwolle bereidde zich eigenlijk al een beetje voor op een spetterend slotstuk. Drie wedstrijden voor het einde leek alles in kannen en kruiken, maar de twee laatste potjes gooiden alle plannen overhoop. Eerst kreeg SV Zwolle een pak op de broek van OVC ’21 (5-0), waarna het tegen Ulu Spor een 2-2 gelijkspel moest slikken. Daardoor zag het Haarle passeren en het ticket voor de nacompetitie aan de horizon verdwijnen. “Een enorme tegenvaller, want we hadden het gevoel dat het de goede kant op ging. De gelijkmaker viel zondag pas in de 88ste minuut. We bleven aanvallen en dat was naïef”, zegt trainer Nijlant.

De tickets naar een zonnig oord kunnen dus worden geboekt. Het seizoen van SV Zwolle is ten einde. Het doel was om bij de eerste vier te eindigen, maar ook dat is niet gelukt. “Toch wil ik niet zeggen dat het seizoen is mislukt. We hebben een jonge groep. Het is voor de selectie een heel leerzaam jaar geweest”, stelt Nijlant, die wel beseft dat SV Zwolle het enorm heeft laten liggen. Promotie behoorde zelfs tot de mogelijkheden, zo zegt hij. “Misschien wel ja, maar je moet je afvragen of we daar nu wat te zoeken hebben. De selectie is smal en jong, dus dat durf ik zo niet te zeggen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

SV Zwolle hoopt aankomend seizoen het één en ander aan de breedte van de selectie te doen. Het gros van de huidige groep blijft actief en daarnaast hopen club en trainer op enkele versterkingen. De eerste gesprekken zijn inmiddels gaande. “Je hoort hier en daar wel wat en er wordt al wat gesproken. In juni gaan we bekijken wat we in de kuip hebben en dan bepalen we de doelstelling. Want ik zeg altijd: de reservebank maakt je wel of geen kampioen.”

Voetbal, SV Zwolle, Vierde klasse H, Joshua Nijlant

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws