Joshua Nijlant blijft trainer van SV Zwolle

| 02-12-2014

Joshua Nijlant is ook aankomend seizoen trainer van vierdeklasser SV Zwolle. De oefenmeester begon dit jaar aan de klus en heeft het nog altijd erg naar zijn zin. Eerder was Nijlant ook al de eindverantwoordelijke bij Wijthmen en USV uit Nieuwleusen. “Ik heb het nog altijd naar mijn zin en er was draagvlak om met elkaar verder te gaan”, reageert de trainer.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Nijlant was bij Wijthmen voor het eerst in zijn loopbaan hoofdtrainer en na twee seizoenen verkaste hij naar USV. In Nieuwleusen promoveerde hij in vijf jaar tweemaal naar de vierde klasse, maar twee keer volgde direct weer degradatie. Vervolgens was Nijlant een jaar trainer van Heino 2, waarna hij afgelopen zomer in Zwolle belandde. Daar staat hij nu voor zijn tweede seizoen. “Het is voor mij nooit de insteek om een club snel te verlaten. Ik zie nog voldoende potentie om de ploeg te laten groeien en het werkt prettig. We krijgen complimenten over het spel, de jongens zijn enthousiast en daar wordt veel over gepraat. Dat is hartstikke mooi”, roept de trainer.

De insteek van de oefenmeester gaat de aankomende anderhalf jaar verder dan alleen het eerste elftal. Ook de jeugdafdeling van de club krijgt de aandacht van Nijlant. Het moet uiteindelijk de basis zijn voor een gezonde vereniging. “Ik ben van mening dat je als club eerst de jeugd goed op orde moet hebben. Opleiden is belangrijk, pas dan kun je omhoog gaan kijken. Daar ligt voor nu de prioriteit”, vertelt de trainer, die spreekt van een langetermijnvisie. “De club moet even tijd krijgen, want ik verwacht dat het nog wel even gaat duren. Het is een plan voor de lange termijn.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse voetbalvereniging speelt dit seizoen een rol van betekenis in de top van de vierde klasse H. Afgelopen zaterdag wist het vlaggenschip van SV Zwolle met 0-3 te winnen van stadsgenoot Ulu Spor en daardoor staat het nu op een vierde plaats. Qua verliespunten staat de ploeg echter tweede, maar het moet het uitduel tegen ABS nog uitspelen. Eerder dit seizoen werd die ontmoeting in de 47ste minuut en bij een 0-1 stand gestaakt. “Voor het seizoen spraken we uit om in de top vier te willen eindigen en daar blijven we bij. Dan moet het gek lopen willen we geen nacompetitie halen”, sluit Nijlant af.

Voetbal, SV Zwolle, Vierde klasse H, Joshua Nijlant

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws