Jos Verdaasdonk oppermachtig op 10 Mijl

| 16-04-2016

Hij komt over de streep, kan rustig uithijgen, een flesje water leegdrinken en dan eens gaan kijken wie er als nummer twee over de streep komt. Winnaar Jos Verdaasdonk loopt zaterdag de 10 Mijl van Zwolle-Zuid in een tijd van 55:04 en laat daarmee zijn concurrenten ver en ver achter zich. “Ik loop anderhalve minuut sneller dan vorig jaar, dus ik ben super blij”, reageert de winnaar op zijn race.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De uit Raalte afkomstige Verdaasdonk bevond zich al snel in de juiste positie. Vanuit het startschot besloot hij niet achter de pijlsnelle Arne Mulder - hij liep de 5 mijl - aan te gaan, maar direct zijn eigen tempo te kiezen. Hij kwam terecht in een groepje van vier en besloot om daar niet lang deel van uit te maken. “Pascal Dankelman zat in die groep en nog twee lopers van de BB-lopers. Als ik een goede tijd wilde lopen, wist ik dat ik weg moest lopen. Na een kilometer of twee besloot ik te vertrekken en ja, ik ben ze voor gebleven”, vertelt een dolblije Verdaasdonk. De loper van AV Salland haalde daarmee zijn doelstelling. “Ik wilde winnen en onder de 55:30 lopen. Dat is allemaal gelukt.”

Verdaasdonk bleef in zijn race Pascal Dankelman en Maarten Nieuwenhuis voor. Dankelman werd in een tijd van 58:11 tweede en moest daarmee ruim drie minuten toegeven op de winnaar. Nieuwenhuis, afkomstig uit de stal van de BB-lopers, moest het in 58:52 doen met een derde plaats. “De omstandigheden waren voor mij perfect. De wind stond nog wel gunstig en in het tweede rondje kreeg ik nog een plens regen op mijn kop. Dat past wel in mijn straatje. Het was weer een schitterende wedstrijd”, lacht Verdaasdonk. Bij de vrouwen ging de hoofdprijs naar Yvonne Meijer uit Witharen, die een tijd van 1:06:27 liep. Lysanne Aarden werd in 1:06:54 tweede, terwijl de Zwolse Alinda Lindeboom als derde eindigde. Zij kwam tot een tijd van 1:12:10.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Hardlopen, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws