Jordi Lemmens: ‘Ze klappen er vol op’

| 31-08-2016

“Het is daar altijd lastig. Ze klappen er vol op en we moeten dan ook veel fysieke arbeid verrichten.” Het is de vooruitblik van Berkum-verdediger Jordi Lemmens op de competitieopener van zijn ploeg, zaterdag bij Vroomshoopse Boys. Vorig jaar pakte Berkum zes punten tegen deze opponent, al ging dat niet gemakkelijk. De Zwolse eersteklasser kan dan ook op flinke tegenstand rekenen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum draaide een prima oefencampagne. Daarin werd weliswaar met 0-1 verloren van hoofdklasser Excelsior ’31, maar de andere drie oefenduels werden gewonnen. Onder andere Flevo Boys, ook een hoofdklasser, werd met 1-2 over de knie gelegd. In de districtsbeker volgde driemaal een overwinning, waardoor de Zwollenaren zich als poulewinnaar plaatsten voor de volgende ronde. Trainer Arno Hoekstra liet echter wel weten dat zijn ploeg na een voorsprong nog te vaak de touwtjes laat vieren. “Dat zal er toch uit moeten”, zei hij na de 3-2 overwinning op Schalkhaar. In de beker rekende Berkum ook nog af met ZAC (0-5) en zondagclub Heino (2-1).

Vroomhoopse Boys draaide daarentegen een wisselvallige voorbereiding. De Tukkers speelden onder andere gelijk tegen DOS ’37, maar kwamen in de beker niet door de poulefase. Er werd nog wel gewonnen van Germanicus (0-3), maar daarna volgden nederlagen tegen Emmen (0-4) en Gramsbergen (2-3). Lemmens verwacht desondanks een pittig potje. “Een voordeel is wel dat we ze vroeg in de competitie krijgen, dan ligt het veld er nog goed bij. Maar ze geven hoe dan ook amper wat weg”, roept de verdediger. De wedstrijd tussen Vroomshoopse Boys en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter André Meulenkamp.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws