Jordi Lemmens: ‘Het kan zo weer omslaan’

| 30-11-2017

“We zitten in een fase dat het niet meer vanzelf gaat, maar dat kan zo weer omslaan”, zegt Berkum-verdediger Jordi Lemmens vooruitblikkend op de thuiswedstrijd tegen HZVV. De ploeg uit Hoogeveen werd vorig seizoen kampioen in de eerste klasse E en heeft het de laatste weken lastig. Berkum hoopt op revanche, aangezien de Zwollenaren in de laatste vier duels slechts twee punten pakten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum is dus wel weer eens aan een succesje toe. Na de kansloze zeperd tegen Eemdijk (0-4) volgde afgelopen zaterdag een teleurstellend 0-0 gelijkspel bij hekkensluiter Huizen. In die wedstrijd leden beide ploegen akelig veel balverlies en hoewel Berkum kansen kreeg, had ook de thuisclub enkele goede mogelijkheden. De puntendeling was dus niet onterecht, maar niet het resultaat waar Berkum op had gehoopt. Daardoor bleef de Zwolse formatie de nummer vier van de hoofdklasse B, maar won het wederom niet. De ploeg van trainer Arno Hoekstra moet voor eigen publiek weer eens laten zien dat het uitstekende spel in de eerste periode geen tijdelijk iets was. “We gaan tegen HZVV natuurlijk vol voor de drie punten, want het zelfvertrouwen is er nog steeds”, weet Lemmens.

Ook tegenstander HZVV zit even in de hoek waar de klappen vallen. In de persoon van Gert van Duinen kreeg HZVV een nieuwe trainer en met hem aan het roer ging het in eerste instantie niet slecht. De laatste weken kwam HZVV echter in de verdrukking, want na een 2-0 verlies bij Urk volgde afgelopen zaterdag een ontluisterende nederlaag tegen AZSV. Die ploeg had tot dat duel slechts zes keer gescoord, maar won met liefst 1-4 van HZVV. Zodoende staat HZVV op een dertiende plaats. De wedstrijd tussen Berkum en HZVV begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Carim Mesbah.

VV Berkum, Voetbal, Jordi Lemmens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws