Joran Pot nieuwe trainer PEC Zwolle Vrouwen

| 07-01-2019

Joran Pot is met ingang van het seizoen 2019-2020 de nieuwe trainer van PEC Zwolle Vrouwen. De 29-jarige Pot wordt daarmee de opvolger van Wim van der Wal, onder wie hij nu nog actief is als assistent-trainer. Club en trainer gaan een samenwerking aan voor drie seizoenen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Pot is al jarenlang assistent-trainer bij de Zwolse eredivisionist en was zelfs al even actief als hoofdtrainer. In 2017 besloot Carin Meesters-Bakhuis, destijds hoofdtrainer, het bijltje er bij neer te gooien, waarna Pot de honneurs waarnam. Onder Wim van der Wal werd hij weer assistent, maar met ingang van het nieuwe seizoen gaat hij zelf de scepter zwaaien. “De afgelopen jaren hebben we stappen voorwaarts gemaakt en ik ben blij dat ik mijn steentje kon bijdragen. Ik ben verheugd dat ik de kans krijg om vanuit de functie trainer/coach verder te bouwen aan de ontwikkeling van het team en de club. Ik kijk ook al uit naar het komende seizoen, maar uiteraard ligt de focus nu op de komende twee wedstrijden. Daarin willen we ons proberen te plaatsen voor de kampioenspoule”, vertelt Pot.

Arjan Jansen, directeur van Regio Zwolle United, waar PEC Zwolle Vrouwen onder valt, is eveneens blij met de aanstelling van Pot. “Inmiddels werken we al geruime tijd samen en we zien Joran groeien. In het verleden heeft hij al aangetoond dat hij over voldoende kwaliteiten beschikt om de rol van hoofdtrainer te vervullen. Nu is de tijd rijp om de volgende stap te maken.”

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, Joran Pot, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws