Joran Pot: ‘Kampioenspoule halen is lastiger’

| 22-08-2019

Joran Pot was jarenlang assistent-trainer bij PEC Zwolle Vrouwen, maar dit seizoen is dat anders. Hij is de hoofdtrainer, eindverantwoordelijke dus. De coach en zijn ploeg beginnen vrijdagavond aan de competitie, als ADO Den Haag op bezoek komt in Zwolle. Pot blikt vooruit op het seizoen.

© Jan Burgman Fotografie

Joran, zijn jullie er een beetje klaar voor?
“Ja, natuurlijk! We hebben de voorbereiding in twee blokken gedaan. Eentje van vijf weken en eentje van twee weken. Op die manier gaan de spelers conditioneel niet zo erg achteruit en ze kunnen echt even vakantie vieren. We hebben een jonge groep, sommige spelers zitten gewoon nog op school. Als we een voorbereiding van zes weken hadden gedraaid, konden ze niet weg. Op deze manier blijven ze gretig en houden ze er plezier in. En ik heb kunnen doen wat ik wilde, dus dat is prima.”

Je bent op dit moment dus tevreden over de staat van jouw ploeg?
“Op zich wel, al is het een nadeel dat we twee, drie nieuwe meiden pas laat konden inpassen. Die hebben alleen het laatste blok van twee weken meegedaan en dat merk je toch wel een beetje. Maar ik ben zeer tevreden hoor. Het is een proces en in dat proces maken we stappen. Soms zie je binnen een training zelfs ontwikkeling. Dat is hartstikke mooi.”

Ten opzichte van vorig jaar hebben jullie best wat kwaliteit ingeleverd. Is dat op te vangen?
“Natuurlijk hebben we doelpunten en assists ingeleverd. Met Babiche Roof een doelpunt of achttien, Maxime Bennink vijf. Maar het is mooi dat een aantal jonge spelers zich nu echt laat zien. Daarmee denken we het op te vullen.”

© Jan Burgman Fotografie

Wat is de doelstelling?
“We willen, net als vorig jaar, zo hoog mogelijk eindigen en dus de kampioenspoule halen. Dat is wel even iets lastiger dan voorgaande jaren, toen vijf ploegen zich plaatsten voor die poule. Nu zijn dat er vier. Met Ajax, PSV en FC Twente zijn er drie ploegen die bijna verplicht zijn om dat te halen, dus is er nog één plaats over. Het is lastiger, maar tegelijkertijd een mooie uitdaging.”

Nog een dagje en dan begint het…
“Ja, iedereen vindt het lekker dat het weer ergens om gaat. De voorbereiding is belangrijk, maar het is mooi dat het nu echt gaat beginnen.”

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, Joran Pot, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws