Jopie van Kilsdonktoernooi met 26 teams

| 03-12-2013

Maar liefst 26 teams nemen zaterdag 4 januari 2014 in de WRZV-hallen deel aan de 36ste editie van het Jopie van Kilsdonktoernooi. “In vergelijking met afgelopen jaren is dat een flinke groei”, zegt Freddy Eikelboom, voorzitter van de organiserende zaalvoetbalvereniging WRZV. “De laatste edities deden er zo’n zestien teams mee, dus dit is hartstikke mooi. Nu hopen we alleen nog op grote publieke belangstelling, want dat verdienen deze attractieve voetballers.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Eikelboom hoopt niet alleen zaterdag 4 januari op grote publieke belangstelling, maar ook bij andere zaalvoetbalwedstrijden en -evenementen in Zwolle. “Wat mij betreft mogen oude tijden gaan herleven. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was zaalvoetbal in Zwolle ongekend populair. Het Jopie van Kilsdonktoernooi werd destijds in de IJsselhallen gehouden op zeven velden en met zo’n honderd teams. Dat was gigantisch”, aldus Freddy Eikelboom, die dan ook blij is met de animo voor de 36ste editie van het Jopie van Kilsdonktoernooi. “Er kunnen in de WRZV-hallen maximaal 32 teams meedoen, want anders wordt de speelduur van de wedstrijden gewoonweg tekort. Wat dat betreft is 26 teams dus prima. Bovendien is het leuk dat titelverdediger Bola-Lah! van de partij is, net als heel veel andere teams uit de WRZV-zaalvoetbalcompetities. Maar er heeft zich bijvoorbeeld ook een enthousiast vriendenclubje onder de noemer FC Friends aangemeld en er komen natuurlijk weer enkele teams van buiten Zwolle naar de WRZV-hallen. Zo heeft zelfs een team uit Maarssen zich ingeschreven.”

Het Jopie van Kilsdonktoernooi begint zaterdag 4 januari om 9.30 uur en de prijsuitreiking is om circa 18.30 uur. Het evenement wordt op een gezellige en feestelijke wijze afgesloten. Inschrijven voor het zaalvoetbaltoernooi is niet meer mogelijk. Daarentegen is de inschrijving voor het Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal nog niet gesloten. “Het toernooi voor jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar wordt op donderdag 2 en vrijdag 3 januari 2014 in de WRZV-hallen gehouden, maar kan nog wel wat teams gebruiken”, besluit Eikelboom. Het inschrijfformulier is af te halen bij de WRZV-hallen of stuur een mail naar j.vanleeuwenno@spmsportservicezwolle.nl.

Voetbal, WRZV-hallen, Jopie van Kilsdonktoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws