Joost Dekkers wint Leisure World competitie

| 18-12-2012

Schaatser Joost Dekkers van Schaatsvereniging Zwolle heeft afgelopen zaterdag in Nijmegen de Leisure World competitie op zijn naam geschreven. De vierde en tevens laatste wedstrijd van de marathoncompetitie werd een prooi voor de 10-jarige schaatser, waarmee hij de zege in het klassement veiligstelde.

Dekkers pakte na het startschot al snel de kop in de wedstrijd en trok hoogstpersoonlijk het gehele peloton met 10- en 11-jarige schaatsers uit elkaar. Na vier ronden wisten twee achtervolgers de Zwollenaar bij te halen, maar in de eindsprint bleek Dekkers toch oppermachtig. Matthijs van Bolhuis eindigde in diezelfde wedstrijd als derde, Bart Hulting viel met een vierde plaats net naast het podium. De twee Zwolse schaatsers eindigden in het eindklassement respectievelijk als vierde en vijfde. Bij de pupillen meisjes B moest Lotte Brink in Nijmegen verstek laten gaan, maar haar eerdere prestaties bleken toch goed genoeg voor een derde plaats in de eindrangschikking.

Kurt van de Nes werd in Nijmegen bij de masters M1, die halverwege de competitie zijn, tweede. Van de Nes zette samen met André Klompmaker het gehele veld op twee rondes. Maar in de eindsprint moest de Zwollenaar toch zijn meerdere erkennen in zijn medevluchter, terwijl Hans Brink op een verdienstelijke zesde plaats eindigde. Bij de masters M3 boekte Jeroen van de Nes, die dit schaatsseizoen debuteert in deze categorie, zijn eerste overwinning. En Sanne Brandwagt tot slot eindigde, ondanks een sterk deelnemersveld, op een prima zesde plaats.

Schaatsen, Schaatsvereniging Zwolle, Kurt van de Nes, Joost Dekkers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws