Joost Coldenhoff pakt zege in Hoenderloo

| 20-09-2016

Joost Coldenhoff, atleet van Survivalrun THOR Zwolle, heeft zaterdag de Obstaclerun in Hoenderloo op zijn naam gezet. De Zwollenaar legde een parcours van 6 kilometer en 41 hindernissen af en bleef de concurrentie meer dan een minuut voor. Daarmee ligt hij duidelijk op koers voor het wereldkampioenschap van volgende maand in Canada.

Het parcours in Hoenderloo is vergelijkbaar met het parcours in Canada en dat was voor Coldenhoff dan ook de reden om mee te doen aan deze survivalrun. Er werden diverse klim- en klauterhindernissen bedwongen en daarop bleek Coldenhoff ijzersterk. Hij wist het looptempo ook hoog te houden, waardoor hij nummer twee Dennis Modderkolk op grote achterstand zette. Coldenhoff richt zich nu op de wereldkampioenschappen in Canada, waar hij deel gaat nemen aan de drie kilometer, de vijftien kilometer en de teamrun. “Joost moet nog bepalen in welke categorie hij de meeste kansen heeft. De winst in Hoenderloo zorgt in ieder geval voor bevestiging van zijn goede vorm”, meldt THOR Zwolle.

De trainingsmaatjes van Coldenhoff kwamen afgelopen weekend uit in Udenhout, één van de zwaarste wedstrijden van het seizoen. Chris Boy en Thomas Bervoets finishten op de Midden Lange Survivalrun net binnen de twee uur, terwijl Dries Kelderman dat niet lukte. Op de koningsafstand, de Lange Survival Run over achttien kilometer, werd Alexander van Dalfsen knap achttiende. Aankomend weekend reizen veel Thorianen af naar Biddinghuizen, om daar mee te doen aan de mudrun. Ook staat de Korte Survival Run in Enschede op het programma.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws