Jong Oranje knokt zich in Zwolle naar zege

| 09-01-2015

De volleyballers van Jong Oranje hebben vrijdag het eerste WK-kwalificatieduel in Zwolle met 3-2 (25-15, 25-18, 22-25, 15-25, 15-12) gewonnen. De volleybalformatie van bondscoach Ron Zwerver nam tegen Kroatië een 2-0 voorsprong, maar moest daarna toestaan dat de Kroaten zich terugvochten in de wedstrijd. In de vijfde set eiste Nederland toch knap de overwinning op.

Jong Oranje begon in het Landstede Sportcentrum geweldig aan de wedstrijd. De startende spelers - Sam Gortzak, Hidde Boswinkel, Auke van de Kamp, Stijn van Schie, Chris Ogink, Sander Scheper en Dustin Bontrop - speelden zeer georganiseerd. Vooral blokkerend en verdedigend had Jong Oranje de zaken uitstekend op orde, wat erin resulteerde dat veel rally’s werden gewonnen. Kroatië, dat in de eerste twee sets slecht serveerde, legde Nederland geen strobreed in de weg om snel een 2-0 voorsprong te nemen. Vanaf set drie begon Kroatië meer weerstand te bieden. Toch kwam Jong Oranje na een goede service van Van Schie op een 21-20 voorsprong. Nederland was vier punten verwijderd van een 3-0 overwinning, maar het was Kroatië dat de spanning terugbracht in de wedstrijd door de derde set met 22-25 te winnen. Toen de Kroaten ook de vierde set wonnen, moest een vijfde set worden gespeeld om een winnaar aan te wijzen.

In die vijfde set nam Jong Oranje een 8-4 voorsprong, mede dankzij de sterk ingevallen Stijn van Tilburg. Kroatië kwam nog terug tot 10-10, maar dankzij twee mooie killblocks van Scheper won Jong Oranje de vijfde set met 15-12 en daarmee de wedstrijd met 3-2. “Het is jammer dat we de wedstrijd niet met 3-0 konden afmaken”, vertelt bondscoach Ron Zwerver na afloop. “Toch ben ik blij dat we nog wisten te winnen na het verlies van de derde en vierde set. Morgen spelen we tegen Bulgarije, dat enkele kanonnen op de buitenkant heeft staan. Hopelijk krijgen we door deze overwinning de schwung om het de Bulgaren erg lastig te maken.”

Volleybal, Oranje, Landstede Sportcentrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws