Jong FC Zwolle en vrouwenploeg winnen

| 08-02-2012

Jong FC Zwolle heeft dinsdagavond in het nederlagentoernooi met 5-1 gewonnen van hoofdklasser SDC Putten. Bij rust was het nog 1-1, maar in de tweede helft denderde de Zwolse ploeg over SDC Putten heen. De vrouwenploeg van FC Zwolle wist eerder op de avond het oefenduel tegen het KNVB Talent Team met 1-0 te winnen. Lisanne Vermeulen maakte in het eigen stadion de enige goal.

De spelers van Jong FC Zwolle kwamen dinsdagavond in het FC Zwolle Stadion uit tegen SDC Putten. In de eerste helft kwamen de Puttenaren nog wel op een 0-1 voorsprong, maar Djeremy Zandvliet zette nog voor de rust de gelijkmaker op het scorebord. Na rust was het verzet van SDC Putten al snel gebroken, mede door de snelle 2-1 van Giovanni Hiwat. De Zwollenaren liepen vervolgens via doelpunten van Alexander Bannink, Norair Mamedov en een eigen doelpunt uit naar een ruime 5-1 overwinning.

Opvallende naam in de ploeg van trainer Claus Boekweg was Gerard Aafjes. De 27-jarige Aafjes liep in oktober in de uitwedstrijd tegen Almere City FC een spierblessure op, waar vervolgens ook nog een enkelblessure bij kwam. Dinsdag maakte hij voor het eerst sinds zijn blessure weer de volledige negentig minuten in het shirt van FC Zwolle, om zodoende wedstrijdritme op te doen voor het eerste elftal. Voor zijn blessure speelde de verdediger negen wedstrijden voor de Zwollenaren, hierin kwam hij nog niet tot scoren.

FC Zwolle vrouwen
De FC Zwolle vrouwen speelden dinsdag in eigen huis een oefenwedstrijd tegen het KNVB Talent Team. Beide ploegen waren de gehele wedstrijd behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar door een goal van Lisanne Vermeulen trok Zwolle aan het langste eind.

Voetbal, FC Zwolle, Lisanne Vermeulen, Norair Mamedov, Gerard Aafjes, Alexander Bannink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws