Jonas Visser: ‘Geschiedenis geschreven’

| 21-08-2017

“Wij hebben geschiedenis geschreven.” Dat zegt een trotse Jonas Visser, speler van CSE Basketball Academy Zwolle, twee dagen nadat hij met het Nederlands team onder 16 jaar tweede is geworden op het Europees kampioenschap voor B-landen. In het Bulgaarse Sofia was het Griekse team in de finale weliswaar met 60-74 te sterk, maar dankzij de finaleplek verzekerde Nederland zich van promotie naar de A-divisie.

© FIBA

“Er is geen enkel Nederlands jeugdteam dat uitkomt in de A-divisie, dus dit is wel heel bijzonder”, stelt de 16-jarige en 2.06 meter lange Visser, die zaterdag kort na de finale vooral enorm baalde van het verlies tegen Griekenland. “Het bereiken van de finale was natuurlijk uitstekend. Maar als je die dan eenmaal speelt, wil je winnen ook”, vertelt de fanatieke center, die inmiddels tevreden terugkijkt op het toernooi. “Persoonlijk begon ik niet heel sterk, maar gaandeweg het EK ging het steeds beter. En ik denk dat ik met name in de kwartfinale en de halve finale goed werk heb verricht voor het team.” Jonas Visser tekende in de kwartfinale tegen België voor achttien punten en in de halve finale was hij goed voor twaalf punten.

In de finale tegen Grienland moest Oranje boven zichzelf uitstijgen om te winnen. Dat lukte echter niet. “De Grieken waren denk ik te sterk voor ons. Zij hebben de finale in ieder geval verdiend gewonnen”, zegt Visser, die de zege op Georgië in de halve finale betitelt als het mooiste moment van het EK. “Daarmee verzekerden wij ons van promotie. Een unieke prestatie”, aldus Jonas Visser, die nog twee weken mag bijkomen van het succesvol verlopen kampioenschap. “De rest van het team is vandaag weer begonnen, ik sluit iets later aan.” Kort na het EK kijkt de 16-jarige Visser met veel enthousiasme uit naar het nieuwe seizoen. Zijn honger naar prijzen is in ieder geval nog niet gestild. “Kampioen worden met BAZ U18. Dat is het doel voor het komende jaar!”

© FIBA
Basketbal, Landstede Hammers, Basketball Academy Zwolle, Jonas Visser

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws