Jonas Mulder blijft bij Topvolleybal Zwolle

| 23-04-2018

Jonas Mulder blijft komend seizoen speler van Coníche Topvolleybal Zwolle. De 24-jarige passer-loper kampte dit seizoen lang met de naweeën van een verkeersongeluk, maar hoopt op sportieve revanche. “Ik heb mijn eerste bal weer geraakt en halverwege april de eerste sprongetjes gemaakt. Dat smaakt naar meer”, vertelt Mulder, die weet dat Tobias Edskes, Hugo Noomen, Erwin Enter, Rick van Baar en Joshua Lynch de eredivisieploeg verlaten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Mulder maakte dit seizoen voor het eerst deel uit van de Zwolse ploeg. Hij kwam over van het tweede team van VC Zwolle, maar op 23 november sloeg het noodlot toe. De Zwollenaar raakte betrokken bij een verkeersongeluk en moest daardoor al vroeg in het seizoen afhaken. Hij bleef onderdeel van het team, in een rol als assistent-coach, maar wil nu weer gaan volleyballen. “De blik staat natuurlijk gericht op volgend seizoen. In het nieuwe seizoen hebben wij opnieuw de kans om ons te onderscheiden en beter te worden. Met een team van enthousiaste mannen en vrouwen sturing geven aan de koers die je gaat varen, dat is de grootste uitdaging die je binnen de eredivisie tegenkomt”, weet Mulder.

Met het aanblijven van Mulder staat de teller op drie spelers. Jelle Hilarius gaf eerder al aan te blijven, net als Jan-Willem het Lam. “We zijn druk bezig om het team compleet te maken. Er zijn binnen volleyballend Nederland genoeg mannen die iets nieuws, innovatiefs en avontuurlijks aan willen gaan. Daar heb ik het volste vertrouwen in”, aldus Mulder, die ook weet dat Tobias Edskes, Hugo Noomen, Erwin Enter, Rick van Baar en de Canadees Joshua Lynch de Zwolse eredivisieploeg gaan verlaten. Spelverdeler Lynch werd in september 2017 in een laat stadium aan de selectie toegevoegd om de concurrentiestrijd aan te gaan met Nikita Artamonov. Of Artamonov na de zomer nog het shirt van Topvolleybal Zwolle draagt is niet bekend.

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Jonas Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws