Jolyn Visser eerste reserve voor finale NK

| 10-04-2018

Vera van Willigen en Jolyn Visser hebben het zaterdag, tijdens de halve finales van het NK turnen, niet voor elkaar gekregen om de finale te halen. De turnsters van Kwiek en Lenig zetten allebei een mooie prestatie neer, maar het was niet voldoende voor directe plaatsing. Visser, uitkomend bij de senioren, kwam tot een zevende plaats en is daardoor aangewezen als eerste reserve.

De dag begon met Vera van Willigen, die uitkwam in de categorie pupil 1. Zij maakte het gelijk even spanend, want op balk viel zij bij de opsprong direct voorover. Dat kostte haar een punt, maar toch kwam ze daarna nog tot een prima prestatie. Op vloer noteerde Van Willigen een persoonlijk puntenrecord van 13.150, waardoor de kans op de finale nog niet verkeken was. Op brug, het afsluitende onderdeel, liet de Zwolse mooie zwaaien zien, maar toch moest ze in de eindklassering genoegen nemen met een zeventiende plaats. Dat was niet voldoende voor een plaats in de finale.

In de laatste wedstrijd van de dag kwam Jolyn Visser in actie. Zij deed mee bij de senioren en startte op sprong. Die oefening werd door de jury beoordeeld met een puntentotaal van 12.133 en daarmee won ze dat onderdeel. In het vervolg liet Visser nog de nodige mooie dingen zien, waardoor ze lang op een zevende plaats bleef staan. Met een elegante vloeroefening sloot ze de wedstrijd naar tevredenheid af, maar de zevende plaats was niet voldoende voor plaatsing voor de finale. Wel werd Visser aangewezen als eerste reserve.

Turnen, Kwiek en Lenig

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws