Johnsen Bacuna: ‘Opdracht heel duidelijk’

| 19-04-2017

Berkum gaat zaterdag op bezoek bij FC Zutphen en wil daar de nare smaak van het eerste verlies wegspoelen. Tegen DUNO ging de koploper van de eerste klasse D afgelopen zaterdag met 4-2 onderuit. “We hebben het gewoon weggegeven. We verloren eigenlijk van onszelf”, vindt Berkum-spits Johnsen Bacuna. “We moeten het dus nu bij Zutphen wél laten zien. Onze opdracht is heel duidelijk: winnen en doorgaan!”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Tegenstander FC Zutphen heeft de laatste weken belangrijke punten gepakt en lijkt daardoor in veilige haven beland, al zijn er nog enkele punten nodig om ook de nacompetitie te ontlopen. Afgelopen weekend kwam Zutphen niet in actie, maar de zaterdag daarvoor werd dankzij een 1-1 remise bij KHC een kostbaar punt in de wacht gesleept. In november ging Zutphen in Zwolle met 3-0 onderuit in een duel waarin de Zwollenaren veel kansen onbenut lieten. Na een half uur zette Chris van der Meulen de thuisclub op 1-0, maar Berkum verzuimde lange tijd verder weg te lopen. Pas in de slotfase, toen Zutphen op jacht ging naar de gelijkmaker, ontstond er meer ruimte in de verdediging van de bezoekers en daar profiteerden Youp Kok en Chris van der Meulen van.

Afgelopen zaterdag kreeg Berkum in Doorwerth een koude douche, want na 21 duels liep de formatie van trainer Arno Hoekstra bij DUNO tegen het eerste verlies van dit seizoen op. Berkum kwam twee keer op voorsprong, maar zag het fanatiek strijdende DUNO steeds langszij komen. Na een uur kwam Berkum met 3-2 achter en toen de Zwollenaren daarna de kansen op de gelijkmaker om zeep hielpen werd het in blessuretijd zelfs nog 4-2. “Een terechte nederlaag, maar we hebben hem wel zelf weggegeven”, stelt Hoekstra. Berkum is ondanks de nederlaag nog steeds koploper in 1D, maar de voorsprong op achtervolger WHC bedraagt nog maar één punt. De wedstrijd FC Zutphen - Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op sportpark ’t Meijerink om 14.30 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Johnsen Bacuna

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws